Hjem Nyheter Norge Regjeringen vil begrense ytringsfriheten etter FN-kritikk

Regjeringen vil begrense ytringsfriheten etter FN-kritikk

6

MENINGSDIKTATUR Regjeringen har sendt et lovforslag på høring hvor kritikk av homolobbyen og medlemskap i visse organisasjoner, kriminaliseres.

På onsdag sendte regjeringen en utredning fra professor i rettsvitenskap Kjetil Mujezinović Larsen på høring, med forslag om utvidelser i straffeloven og likestillings- og diskrimineringsloven.

I utredningen, som er bestilt av Barne- og likestillingsdepartementet, foreligger forslag om at «kjønnsidentitet» og «kjønnsuttrykk» tas opp som beskyttede diskrimineringsgrunnlag i en rekke bestemmelser som tidligere ikke hadde dem med, blant annet i straffeloven § 185 om hatefulle ytringer, og i bestemmelsen om skjerpende omstendigheter. Larsen begrunner dette i «moderne forståelse av forholdet mellom kjønn, identitet og seksualitet», samt at han har vansker med å skille mellom kjønn, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering med hensyn på hvem som skal gis diskrimineringsvern.

En tilsvarende lovendring i Canada møtte sterk kritikk fra blant annet psykologiprofessor Jordan Peterson da den ble vedtatt i fjor i den kanadiske senatet.

Som følge av ovennevnte moderne forståelsesvansker utvides også de straffbare diskrimineringsgrunnlagene i likestillings- og diskrimineringsloven til å omfatte alle de sivilrettslig forbudte diskrimineringsgrunnlagene.

I tillegg foreslår Larsen fengselsstraff for personer som stifter eller deltar i organisasjoner som «er forbudt ved lov, eller som har til formål å begå eller oppmuntre til en handling som kan straffes med fengsel i minst 6 måneder.» Formålet med bestemmelsen er å motvirke kritikk fra FNs rasediskrimineringskomité, ved at den, idet den benyttes i kombinasjon med bestemmelsen om hatefulle ytringer, skal ramme medlemmer av såkalte rasistiske organisasjoner, hvor blant annet Den nordiske motstandsbevegelsen trekkes frem som eksempel.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
peckerwood
peckerwood
3 år siden

ser at det er på tidet med en nasjonalsosialistisk revulusjon på verdens basis,den hvis mann og kvinne får inskrenket sin yttringsfrihet daglig av sterke globalistiske intresser som ikke vil oss noe godt.og anti hvite zionistorganisjasjonen fn er første vi går ut av.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
3 år siden

Djevelen utvider sine stinkende «lovene» med hjelp av «spesialistene» som hater sannheten. Disse «lovene» er ikke gyldige for Menneske.

Johan G
Johan G
3 år siden

Ta fra individet retten til å tale, og du har skapt en tikkende bombe!

Imbesile politikere angriper ytringsfriheten og demokratiet, og attpåtil er frekke nok til å kalle seg «forsvarere av demokratiet.»

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Slike «lover» er en perversjon av hva som bør lovreguleres, og illustrerer at i ly av «demokratiet» kan fri- og rettigheter fratas grupper i «demokratiets navn», og begrunnes med «vern av minoriteter mot hatefulle ytringer». Vi lever i et DEMOKRATUR; tilsynelatende fritt for alle, men i realiteten er «upassende» ytringer om ikke direkte forbudt så iallfall ensbetydende med sosial utestengelse og tap av rettigheter, iblant tap av jobb, status og livsgrunnlag.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Jeg forstår ikke hvorfor vi skal sende nordisk ungdom til kulturmarxistiske indoktrineringsleire og universitet. Alt man trenger er tilgang til internett og fri digital informasjon. Lære seg et håndverk og/eller landbruk. Hva har vi lenger igjen for å finne oss i all denne kulturmarxistiske dritten? Ende opp på et gamlehjem ved livets slutt der rasefremmed personal spytter i maten vår?

Stig Roy Olsen
Stig Roy Olsen
3 år siden

Når den politiske elite vil stoppe kritikk mot dem selv ved og kvele ytringsfriheten kan det bli dannet grupper som kan agere fysisk mot disse.Ytringsfriheten er noe av det viktigste ett demokratisk samfunn har.