Hjem Nyheter Norden Regjeringen vil fjerne NATO fra grensen til Russland

Regjeringen vil fjerne NATO fra grensen til Russland

2

NATO Norge er et aktivt medlem i krigsalliansen NATO, men nå vil regjeringen ikke tillate NATO-styrker å være i nærheten av grensen til Russland.

Norsk soldat. Foto: Metziker, (CC BY-NC 2.0).

Norge har vært medlem av krigsalliansen NATO siden 1949. Alliansen holder ofte militærøvelser i landet, men nå sier regjeringen ifra.

– Det er viktig for Norge å være militært til stede i våre nærområder. Men helt nært den russiske grensen, mener vi at det gjør vi best selv, med norske fly og norske fregatter, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til VG.

Nå vil hun ta opp saken med sine kolleger i USA og Storbritannia, som begge har ledende roller i NATO.

Den siste tiden har fiendtlighetene mellom NATO og Russland økt. Hovedsakelig i Øst-Europa, hvor begge partene virker å flytte frem sine posisjoner. Russland har også anklaget Norge for å bidra til å øke spenningene, blant annet ved å ha tillatt en amerikansk atomubåt å forankre i Troms.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Stoltenberg(kryptojøde?), fyrer av stadige verbale salver mot Russland, som angivelig er en fare for freden i Europa og en trusel mot Ukraina, der jødene har makten. Og hva kan kvinnfolket Huitfeldt gjøre med det, innad i NATO? Dersom krigshisserne i USA og UK ønsker konfrontasjon vil de får det. Putin og Russland kan aldri tillate en oppmarsj mot deres grenser, og aldri tillate at Ukraina blir NATO-medlem. Det er isåfall selvpåført suicid.

Holger
Holger
9 måneder siden

NATO burde legges ned.