Hjem Nyheter Reichsbürger-bevegelsen skal ha planlagt å befri Tyskland fra okkupasjonsmaktene

Reichsbürger-bevegelsen skal ha planlagt å befri Tyskland fra okkupasjonsmaktene

TYSKLAND Mer enn 3 000 politibetjenter deltok i aksjonen onsdag 7. desember mot mer enn 130 hus og leiligheter i 11 av landets 16 delstater.

Heinrich XIII blir arrestert onsdag morgen. Foto: Skjermdump / Youtube.

Mer enn 3 000 politibetjenter deltok i aksjonen onsdag 7. desember mot mer enn 130 hus og leiligheter i 11 av landets 16 delstater, skriver de tyske avisene BildZeit og Der Spiegel. En tysk prins, samt dommere, politikere, politifolk og elitestyrker skal være noen av de 25 arresterte personene.

Den tyske prinsen Heinrich XIII og en pensjonert kommandør i Bundeswehr, det tyske militæret, skal ha blitt pekt ut som lederne av gruppen.

Organisasjonen skal også ha vært et godt stykke på vei med planleggingen av hvordan en ny regjering skulle se ut. Her skulle også Berlin-dommer og AfD-politiker Birgit Malsack-Winkemann få en viktig rolle. Malsack-Winkemann har også sittet i det tyske parlamentet for AfD – et nasjonalistisk parti.

Reichsbürger-bevegelsen («Riksborger-bevegelsen») skal bestå av flere ulike grupperinger, blant annet nasjonalsosialistiske grupper, og mener at dagens regjering i Tyskland er en illegitim stat som er kontrollert av seiersmaktene etter 2. verdenskrig. Bevegelsen skal ha rundt 21 000 medlemmer.

En militærbygning til den tyske elitestyrken KSK i landsbyen Calw sørvest i landet er blant stedene det ble aksjonert mot. Myndighetene har derimot ikke villet kommentere dette. Elitestyrken KSK har de siste årene fått mye oppmerksomhet, noe som har ledet til en større gjennomgang av spesialstyrkens virksomhet. Ett kompani skal ha blitt helt oppløst som følge av bekymring for «høyreekstremisme».