Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Reisebrev fra Athen – IMIA 2013

Reisebrev fra Athen – IMIA 2013

Hellas: I år har aktivister fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen vært tilstede i Athen for å delta i den årlige IMIA-marsjen. Her følger en rapport.

I år var aktivister fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen tilstede i Athen for å delta i den årlige marsjen til minne om de tre marineoffiserene som ble drept under et tyrkisk angrep da deres helikopter styrtet i Egeerhavet i januar 1996.

IMIA-marsjen har sitt opphav ved at dedikerte nasjonalister samlet seg og demonstrerte foran parlamentet samme natt som de tre mistet sitt liv og krevde «heller krig en ydmykelse».

Dagen startet med at politiets sikkerhetsgruppe tidlig sikret plassen ved minnesmerket, hvor appellene skulle bli holdt. Disse var på plass hele dagen frem til arrangementet startet klokken 19:00.

imia-parataxi-640x353

Da vi gikk forbi parlamentet opp mot minnesmerket klokken 18:00 var gatene fulle av folk, og busslaster med opprørspoliti var på plass langs veiene. Ved fjorårets arrangement gikk opprørspolitiet langs fakkeltoget hele veien, men i år var det fullstendig umulig å se noe til de så snart man kom frem til plassen. Den var fullstendig dekket av greske flagg og flagg med meander.

IMIA-04-640x348

Gyllent Daggry hadde som vanlig bord hvor man kunne få kjøpt litteratur, klær, luer og så videre til støtte for partiet. De hadde også en egen plass hvor man kunne melde seg inn i Gyllent Daggry.

Klokken 19:00 startet arrangementet med at appeller fra flere parlamentsmedlemmer fra partiet, lederen for Gyllent Daggry, Nikolaos Michaloliakos, samt en av presidentkandidatene til ΕΛΑΜ, George Charalambous – Gyllent Daggrys søsterparti i Kypros. De talte om forræderiet som samlet oss denne dagen, bevegelsens kamp, at vi aldri glemmer og at de ansvarlige må stilles til ansvar; «Vi vil ha fedrelandet vårt tilbake!».

IMIA-01-640x341

Etter appellene marsjerte alle fra minneplassen igjennom byen og mot hovedkontoret til Gyllent Daggry. Blant folkemassene var alt i fra unge nasjonalister, middelaldrende kvinner og menn – og fra balkongene sto bestemødre og andre og heiet med flagg. Omtrent alle som gikk i toget hadde et flagg eller en fakkel i sin hånd, som ble delt ut av Gyllent Daggry tidligere på dagen. Kamprop kunne også høres under hele marsjen, og det var helt uvirkelig å høre alle som ropte «blod, ære og Gyllent Daggry» og andre lignende slagord. Arrangementet er åpent for alle hvite nasjonalister og det er svært vanlig at flere ulike europeiske land er representert, som for eksempel Tyskland. I år var det derimot så utrolig mange deltagere at de tilreisende var så og si usynlige. Hele marsjen var sterkt preget av kameratskap – på tvers av landegrensene.

IMIA-02-640x394

I år var oppslutningen i følge partiet 50.000, men norske medier har rapportert 30.000, mens politiet i Athen rapporterte mellom 20-25.000. Politiet sine tall har dog alltid vært ekstremt mye lavere enn det virkelige antallet. Som en kuriositet så har ingen TV-kanaler i Hellas rapportert om arrangementet, med unntak av den statlige TV-kanalen som rapporterte om 2000 deltakere!
Arrangementets budskap var klart: «vi glemmer ikke!».

http://www.youtube.com/watch?v=WiNAgsyHTck

Lenker:

Gyllent Daggrys offisielle hjemmeside