Hjem Nyheter Rekord på 691 masseskytinger i USA i 2021 ‒ ingen utført av...

Rekord på 691 masseskytinger i USA i 2021 ‒ ingen utført av «hvite ekstremister»

USA National Justice rapporterer om hvordan USAs svarte drapsbølge ignoreres av føderale myndigheter grunnet deres besettelse av ikke-eksisterende hvit ekstremisme.

USA slo alle tidlige rekorder for masseskytinger i 2021. Ingen av angrepene hadde et hvitt rasemessig eller terroristisk motiv.

Året ble avsluttet med totalt 691 masseskytinger og flere hundre dødsfall knyttet til disse hendelsene totalt, ifølge informasjon samlet av Gun Violence Archive. Estimater avslører at brorparten av masseskytere er svarte.

Denne uhyggelige milepælen ble stort sett ignorert av det liberale Brookings Institute, som i stedet roste det amerikanske justisdepartementets aggressive forfølgelse av politisk aktivitet som grunnen til at ingen «hvite ekstremistiske» angrep hadde funnet sted.

FBIs ressurser er for øyeblikket opptatt med å oppfordre påståtte ofre av «hatkriminalitet» til å stå frem og «konfrontere hvit ekstremisme», mens voldelige trusler mot amerikanske borgere fortsetter å nå rekordhøyder.

Dessuten fant minst 222 skoleskytinger sted i 2021, enda en rekord, ifølge Center for Homeland Defense and Security sin K-12 skoleskytingsdatabase. Skoleskytinger, også i stor grad forårsaket av svart vold, har blitt hyppigere de siste årene. 2018 og 2019 står som det tredje og andre mest voldelige året for skolebarn til dags dato.

Evalueringen av faren for skoleskytinger er FBIs ansvar, men disse sakene neglisjeres hvis FBI ikke kan avdekke et nett av hvite rasemessige eller høyreekstremistiske motiver. Sist november måtte FBI betale 130 millioner amerikanske dollar i erstatning til familiene til ofrene for Parkland-skyteepisoden fra 2018 etter at det kom fram at agentene forsømmet sine plikter ved å ignorere trusselen utgjort av Nikolas Cruz, som senere myrdet 17 klassekamerater.

Året ble avsluttet med at 16 byer, fra Atlanta til Philadelphia, knuste tidligere drapsrekorder. Drapskrisen i amerikanske byer har blitt møtt med årlige fall i oppklaringsrater, ifølge informasjon samlet av Murder Accountability Project. Fra data publisert i 2020 kom det frem at bare 54% av drap førte til arrestasjoner, den laveste registrerte prosentandelen noensinne.

Nylig bønnfalt Chicagos borgermester Lori Lightfoot offentlig USAs justisminister Merrick Garland om å sende inn føderale agenter for å hjelpe til i kampen mot kriminalitet ute av kontroll i byen hennes.

Sammenbruddet av offentlig trygghet og den dramatiske eksplosjonen av drapsfaren har tiltrukket kritikk rettet mot prioriteringene til føderale autoriteter sammenlignet med den dyre, diskriminerende og tidkrevende forfølgelsen og profileringen av hvite menn som kritiserer regjeringen, slik som det FBI-drevne Gretchen Whitmer-kidnappingssaken som er i ferd med å gli mellom fingrene til føderale påtalemyndigheter.

Massemedier og politisk innflytelsesrike jødiske lobbyorganisasjoner som Anti-Defamation League er fortsatt pådrivere for FBIs korstog mot «hvit ekstremisme» og «hatkriminalitet» mens vi beveger oss in 2022, selv i drapshovedsteder som Philadelphia, hvor bare 63 selv-rapporterte «hatbrudd» fant sted, de fleste registrert som «etnisk intimidering» og vandalisme av eiendom.

Denne moralpanikken står i dyp kontrast til de sjokkerende 562 drapene som fant sted i byen i løpet av 2021. Bare 29% av fatale og 15% av ikke-fatale skyteepisoder førte til en arrestasjon.

Med den data-drevne lovhåndhevelsen erklært «rasistisk» så ser det ut som om den økende bølgen av svart kriminalitet som har sperret amerikanere inne i hjemmene sine i 2020 og 2021 bare vil bli verre.

/Erik Striker

Først publisert på National Justice.