Hjem Nyheter Norden Rekordmange forlater Svenska kyrkan

Rekordmange forlater Svenska kyrkan

KARMA Aldri før har flere medlemmer valgt å forlate Svenska kyrkan. I løpet av juni og juli har de mistet nesten 20 000 medlemmer.

pride-kyrkan

Stadig flere svensker velger å forlate Svenska kyrkan, og i sommer har man til og med satt rekord i både juni og juli. Dette viser statistikk fra kyrkokansliet i Uppsala. I løpet av juni mistet Svenska kyrkan drøyt 13 300 medlemmer, og i juli omkring 5 100. Det vanlige medlemstapet for en junimåned ligger på omkring 3 000 og for en julimåned på omkring omkring 2 400.

Både løgnmedia og Svenska kyrkan selv spekulerer i om medlemstapet kommer av pressens avsløringer i våres. Sveriges Radio avslørte nemlig i slutten av mai at ledende personer i Svenska kyrkan brukte kirkens midler til å finansiere dyre utenlandsreiser og opphold på luksushoteller. To sjefer ble avsatt som følge av avsløringen.

Hvorvidt Svenska kyrkans propagandering for masseinnvandring, homolobby, LHBT, frie aborter, homoadopsjon, såkalte Pride-parader og samkjønnede ekteskap spiller inn på de svenske medlemmenes innstilling til kirken, går hverken kirkens talsmenn eller pressen inn på.

Kilde:
Stort medlemsras för Svenska kyrkan