Hjem Nyheter Republikaner i Minnesota beklager video der Soros trekker i trådene

Republikaner i Minnesota beklager video der Soros trekker i trådene

0

JØDISK LOBBY Da Jewish Community Relation Council kontaktet Republikanerne angående deres film om George Soros som buktaler fant partiets leder den eneste utveien: Å krype i støvet.

Foto: Matthias Kabel (CC BY-SA 3.0)
Marionett-teater: Hvem trekker i trådene?

Nettavisen Jewish Telegraphic Agency (JTA) skriver om hvordan det republikanske partiet i Minnesota ber om unnskyldning for en video der den jødiske milliardæren George Soros trekker i tråder som fører til to velkjente demokratiske makthavere. Partiet henviser nå til at de ansvarlige for filmsekvensen har vært «ukjent med deres antisemittiske konnotasjoner».

Bakgrunn: Soros buktaler i valgkampanjevideo

Det hele begynte med at Kim Crockett, en republikansk kandidat til posten som Minnesotas statssekreterær, i en reklamevideo for sin valgkampanje skildret den jødisk-demokratiske sittende sekratæren samt en annen jøde, en advokat engasjert i valgbevegelsen – som kontrollert av Soros. Filmen ble vist forrige helg på Republikanernes delstatskongress.

Kanskje hadde partiet ikke fått med seg at den jødiske lobbyorganisasjonen Anti-Defmation League tidligere har stemplet alle billedlige skildringer av George Soros som forestiller en «buktaler» – som grove uttrykk for anitsemittisme.

Den initielle republikanske reaksjonen på spredte klager på videoen var til dels en fordømmelse av Demokratene for deres uforsvarlige omfavnelse av venstreradikale – og til dels en høyrøstet og velbekjent forsikring om det Republikanske partiets uforbeholdne støtte til Israel.

På torsdag kontaktat imidlertid Jewish Community Relations Council (JCRC) i Minnesota og Dakota partiet. Samme dag felte delstatens republikanske partileder David Hann følgende ord:

Vi forstår at bruken av bevegelige bilder som skildrer herr Soros som en buktaler ved vår delstatskongress har vakt uro for at materialet befester en antisemittisk trop … Vi vil forsikre JCRC og våre venner i det bredere jødiske samfunnet at videoen ikke var ment til å fremkalle fiendtlighet mot det jødiske folket.

Lederen fremførte deretter et ønske om «opplæringsstøtte».

Det burde ikke ha skjedd, vi ber om forlatelse og er nå fast bestemte på å samarbeide med JCRC angående vårt personals og våre kandidaters opplæring i emnet antisemittisme.

JCRCs sjef nå fornøyd

JCRCs sjef Steve Hunegs har til dels i en artikkel i lokalavisen, og til dels i en offisiell uttalelse i skarpe ordelag fordømt visningen av videoen. Han har derved takket Hann og dennes tilsvarende i det demokratiske partiet for at de to har akseptert hans tilbud om å lære opp deres respektive partier og kampanjer i emnet antisemittisme.

«Vi har kommet til å innse … at antisemittisme ikke alltid viser seg som hat, men iblant opptrer mer som en blind flekk» sa Hunegs i sin uttalelse.

Steve Simon, den sittende jødiske statssekretæren, som (i hvert fall på bevegelige bilder) blir «trådtrukket» av George Soros, har på en lokal jødisk nyhetsside, TC Jewfolk, beskrevet videoen som «bisarr» og «bekymringsvekkende».