Hjem Nyheter Republikaner: «Vi har tilgang til Hunter Bidens laptop»

Republikaner: «Vi har tilgang til Hunter Bidens laptop»

USA Det republikanske kongressmedlemmet Darrell Issa sier at det republikanske partiet har tilgang til Hunter Bidens laptop og at den er en «gullgruve» med bevis på at Joe Biden var dypt involvert i sønnens affærer.

Bilder fra Hunter Bidens laptop. Foto: Faksimil/Daily Mail/Privat.

Det var New York Post som i 2022, midt under den pågående presidentvalgkampen, ​​avslørte at de hadde kommet over en laptop som tilhørte Hunter Biden, president Joe Bidens skandaleomsuste sønn.

Det sensitive innholdet sies å gi et innblikk i Hunter Bidens problematiske privatliv, der narkotikamisbruk og kontakt med prostituerte gjør ham til et lett mål for utpressing av fremmede makter. I tillegg skal det vise at både Hunter og Joe Biden har dype og tvilsomme forretningsinteresser i blant annet Ukraina, noe som vil påvirke hvordan presidenten tar avgjørelser i sensitive saker som angår landet.

Demokratene og Joe Bidens administrasjon har avvist påstandene som «russisk desinformasjon», men den seneste tiden har flere amerikanske medier kunne bekrefte innholdet.

Nå har det republikanske kongressmedlemmet Darrell Issa dessuten gitt beskjed om at partiet hans har tilgang til laptopen og at det er en «gullgruve med bevis» mot både far og sønn Biden.

En etterforskning av innholdet på laptopen er allerede i gang, og det amerikanske justisdepartementet undersøker Hunter Bidens kobling til den kinesiske energisektoren.

Republikanerne har imidlertid større ambisjoner enn som så og har til hensikt å gå hardt ut mot Hunter Biden dersom de vinner flertall i kongressen etter høstens mellomvalg. Dette som en del av et forsøk på å felle Biden-regimet.

Republikaneren James Comer sier til Politico at kongresskomiteen som fører tilsyn, vil med et republikansk flertall ha all fokus på Hunter Biden.

– Vi vil ikke fokusere på Hunter Biden av politiske årsaker, men fordi vi føler at han er en nasjonal sikkerhetstrussel, sier Comer.

Elise Stefanik, som er de republikanske kongressmedlemmenes leder, har også uttalt at de vil forsøke å felle «den mislykkede Biden-administrasjonen» og at dette «starter med å gi Hunter Biden et søksmål».