Hjem Nyheter Republikanerne i USA hevder de har bevis på systematisk valgfusk

Republikanerne i USA hevder de har bevis på systematisk valgfusk

USA Donald Trumps jurist Sidney Powell kaller USAs valgsystem forsettlig korrupt. Hun hevder at det finnes graverende bevis mot Demokratene for systematisk valgfusk. Ifølge Powell har Trump blitt bestjålet for flere millioner stemmer.

Offentlige dokumenter viser at de digitale avstemmingsmaskinene som driftes av Dominion Voting, og som ble brukt i 2 000 valgdistrikter i 30 stater i USA under det nylige valget, har alvorlige avvik.

Det kalles ofte for «glitches» – bugger – når det oppstår problemer med avstemmingsmaskinene, problemer som valgfunksjonærene forsøker å korrigere, og flere slike feil oppstod på selve valgdagen. Avstemmingsmaskinene kan også oppdateres på avstand. Dette er ifølge avstemmingselskapet Dominion ikke tillatt, men likevel har dette forekommet i valgdistrikter i årets valg, så sent som dagen før valgdagen den 3. november.

– Det finnes ikke noe slikt som en «glitch», det er et begrep vi anvender for å skjule et problem, sier Ion Sancho, som var valgsjef for delstaten Florida mellom 1988 og 2016, i HBOs dokumentar om valgpåvirkelsen «Kill Chain: The Cyber War on America’s Elections» som kom ut tidligere i år.

«Buggene» kan utnyttes – eller til og med bygges inn i avstemmingssystemet – slik at fusk tilrettelegges.

«Ekstremt omfattende valgfusk»

Nordfront har rapportert om oppdagede «feil» i programvaren som i årets presidentvalg har gitt stemmer til Demokratene, istedenfor til kandidater som står på listen hos det Republikanske partiet.

I går skrev Nordfront om at Trumps advokat, den tidligere borgermesteren i New York Rudy Giuliani, har bevis som kommer til å gi Trump seieren i presidentvalget.

– I hver eneste delstat som Trump tapte i, vant han egentlig med to-tre prosenter, sier Giuliani.

Sidney Powell som tilhører president Donald Trumps juridiske arbeidsgruppe hevder i intervjuer med Fox News at man nå har så mye bevis for valgfusk i det nylig avholdte amerikanske valget, at alt snakk om at Joe Biden vant folkets stemmer kommer til å bli stille.

Peter Neffenger som er sjef og med i styret for programvareselskapet SmartMatic som lager avstemmingsprogramvaren, inngår også i Joe Bidens overgangsgruppe [til presidentposten], sier Powell.

– Vi kommer med beviser som forkaster valgresultatene i mange delstater, fortsetter hun.

– President Trump vant ikke med bare tusener av stemmer, men med millioner stemmer som byttes ut av denne programvaren som ble utformet for denne spesifikke hensikten, hevder Sidney Powell.

Hun henviser til kilder som har opprinnelse fra SmartMatic og Dominion som leverer avstemmingssystemet, som for Trumps juridiske arbeidsgruppe har vist hvorfor avstemmingssystemet er konstruert som det er: Det er skapt for å rigge valg og man har anvendt systemet i andre land og eksportert i rene profittinteresser, der det har blitt solgt til de som har villet betale for å kunne rigge sine egne valg.

Sidney Powell navngir Hugo Chavez i Venezuela.

– De har gjort det bevisst og vi har beviser for at det skjedde i California i 2016, det bare fosser inn beviser nå.

Kritiserer regjeringen og CIA

– Store pengebeløper i hundremillionerdollarklassen har blitt delt ut som betaling til tjenestemenn som har kjøpt programvaren, familiemedlemmer, og det jeg skulle kalle for «valgforsikringer», ettersom de vet at de kan vinne valg om de anvender denne programvaren; og jeg kan ikke uttrykke hvor utrolig rasende jeg er på vår regjering for å ikke ha brydd seg om innsendte klager, også meldt inn fra demokrater, under de siste årenes løp, tordner Powell.

Powell uttrykker stor mistillit mot de myndigheter som er satt til å verne om føderasjonen.

– Dette får meg til å undre hvor mye CIA har anvendt det for sine egne formål, i visse tilfeller, sier Sidney Powell anklagende, og sier at korrupte guvernører og statssekretærer er innblandet.

– Vi skal vise hele folket hvor råtten situasjonen virkelig er, sier Sidney Powell til Fox News.

Det finnes mange måter å hacke et USA-valg, og det behøver ikke å gjøres fra Russland eller Kina. Juksingen kan gjøres i liten eller stor skala. Den finlandske eksperten på valghacking i USA Harri Hursti, viser i Kill Chain noen av de måtene som kan anvendes for å fuske eller på andre måter ødelegge allmene valg i USA.

Blant annet anvender de problemfylte avstemmingsmaskinene seg av gammel datateknologi og gamle sårbare operativsystem Windows XP, som etter 12 år på markedet sluttet å bli oppdatert av utvikleren Microsoft allerede i 2014:

Les også:
Kinesisk valgobservatør bevitner valgfusk i Michigan: «Hva for slags valg er dette?»
Dagens video: Rigging, valgfusk, løgner og en mørk vinter kommer
Dagens video: Valgfusk i USA der døde stemmer
Benfords lov kan bevise omfattende valgfusk i USA