Hjem Artikler Resett forsøker å bære staur, med bind for øynene

Resett forsøker å bære staur, med bind for øynene

26

KOMMENTAR Arjuna kommenterer den «alternative» nettavisen Resetts standpunkt for raseblanding og integrering av utlendinger.

Skjermdump: Resett.

Etableringen av nettavisen Resett gikk ikke ubemerket hen, noe som nok i stor grad skyldes dens ansvarlige redaktør Helge Lurås og det navnet han hadde blant journalister og mediene som forsker i NUPI (Norsk utenrikspolitisk institutt) og grunnlegger av SISA (Senter for internasjonal og strategisk analyse). Sistnevnte institusjon samarbeidet for øvrig med UD og Lurås var en hyppig gjest i ulike medier som kommentator på utenrikspolitisk stoff.

Da Resett så ble lansert i 2017 var det mange på den liberale venstresiden som ble urolige, først og fremst grunnet et tilsynelatende kritisk syn på innvandring og generelt en redaksjonell linje som gikk på tvers av den etablerte medier presenterte.

Redaksjonen har deretter hatt vanskelig for å finne sin plass i dette bildet og mest trolig har et par enkeltsaker hatt en selvsensurerende effekt. Det som presenteres på nettstedet i dag aspirerer mot nasjonalkonservatisme, men det blir mest til at man vaker i overflaten. Strategien ser ut til å være å publisere noe man tror vil bli oppfattet kontroversielt, før man driver aktiv brannslukking ved å publisere noe som tar det helt ned. Man har også alliert seg med flere etniske alibi, der i blant Shurika Hansen. Her skriver hun om alt fra hvordan få bedre sex, til panegyriske hyllinger av norske spesialsoldater som gjennom å destabiliserer land og områder sikrer en uendelig strøm av «flyktninger».

I sin seneste kronikk tar Hansen til orde for at nordmenn bør gifte seg med innvandrere, alt i integreringens navn, og henviser samtidig til FRPs Christian Tybring-Gjedde som har uttalt noe av det samme.  «Sammensmeltingen av kulturer fremmer fellesskap og er med på å bekjempe subkulturer og parallellsamfunn», hevder Hansen. Ut i fra et rasemessig perspektiv så ville debatten vært død i utgangspunktet; blod og jord er ikke bare floskler. Du føler skjebnetilhørighet utelukkende med de områdene og de folkene du deler blod med og hvor forfedrene levde sine liv og skapte sitt univers; blod i både fysisk, så vel som i metafysisk forstand. Men for å møte Hansen på hennes premisser så kan vi si at en sammensmelting av kulturer vil jo forutsette eller føre til en ny kultur, en bastard, og allerede der er vi på tynn is. Det vil være en kultur hevet over de spesifikk nasjonale, det vil rett og slett være en kultur uten rot noe sted, en universalistisk, menneskeskapt Frankenstein, utelukkende kreert for dette formålet. Og er den menneskeskapt er den også lett å manipulere, det samme er de menneskene som inngår i denne.

Vi vil ikke ha integrering, vi vil ha parallellsamfunn og repatriering. En repatriering som vil være smertefri nettopp fordi kulturen er bevart, og nettopp tilpasningen til hjemlandet vil forløpe mest mulig uten friksjon. Det er her kontaktpunktet mellom den liberale høyresiden og den liberale venstresiden fremtrer klarest. «Individualisme og individets ukrenkelighet er sentrale verdier i vår moderne tid», sier Hansen. Paradokset for Hansen, og Resett, er at det nettopp er disse moderne «verdiene» og idéstrømningene som har bragt oss til hvor vi er i dag. Åpne grenser forutsetter individualisme og troen på «individets ukrenkelighet», individet står selv fritt til å definere sitt liv og fremtid, inkludert hvor det vil leve. Det er også kjernen i det nyliberale tankesettet som finansierer Resett og som danner den ideologiske basisen for Fremskrittspartiet: Objektivismen, grunnlagt av jødinnen Ayn Rand. Og det er kjernen i verdigrunnlaget til deres angivelige meningsmotstandere.

Resett er dermed ett skritt fram, to tilbake og ett til siden. Det vil ikke bare holde oss tilbake, men i tillegg bringe oss ut av kurs, hvis denne linjen fortsetter. De hadde sett seg tjent med å klarere definere sitt idégrunnlag og være tro mot denne, uavhengig av hva denne er. «En sakte død er å foretrekke» ser ut til å være rettesnoren nå.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
26 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Robert
Robert
4 år siden

Resett er verifisert koshermedia og ingenting annet. Side opp og side ned om islam og muslimer, men aldri noe om (((roten))) til problemene. Ja, alle(?) er enige om at islam ikke hører hjemme i Norden, men islam er i denne sammenheng er kun et symptom på et større problem. Kan legge til at undertegnede ble suspendert fra deres kommentarfelt, kun fordi jeg påpekte viktigheten av rase. Brød og sirkus.

Kritiker
Kritiker
4 år siden

«hyllinger av norske spesialsoldater som gjennom å destabiliserer land og områder sikrer en uendelig strøm av «flyktninger».» Det er ikke krigingen i Midtøsten som fører til flyktningstrømmen. Hvor mange (og hva slags) flyktninger som kommer hit avhenger kun av vår politikk og våre egne valg. Singapore og Sør-Korea tar ikke imot en eneste flyktning. Det vil alltid være hundrevis av millioner fra den tredje verden som vil inn hit, uansett om vi kriger der nede eller ikke, og det er vi som kontrollerer våre sluser. «Det er også kjernen i det nyliberale tankesettet som finansierer Resett og som danner den… Les mer »

Tord
Tord
4 år siden

Slik jobber falsk opposisjon. Som et fangnett samler de motstanden, bremser og villeder, helt til motstanden er slukket.

Folk må begynne å fatte hvilke som er falsk opposisjon, samt hvilke metoder de anvender. En god regel er; vifter de med Israel-flagg og ikke ønsker at du skal peke på jødisk makt… ja, da er det høyst sannsynlig falsk opposisjon 🙂

Espen
Espen
4 år siden

Vi må ha mer polarisering for å kunne skille folket vekk fra falsk opposisjon!

Steinar
Steinar
4 år siden

Lurås er en liten luring som forsøker å lure det norske folk til å akseptere folkeutbytte (kalergi planen). Ser man til staben bak Resett, så burde man allerede her blitt mistenksom. Ser man videre til hva som skrives, og hva som ikke skrives, så burde man her blitt ytterligere skeptisk. Og ser man til deres sensur, hva som sensureres, så burde man her vendt dem ryggen tvert, fremfor å holde liv i deres virksomhet. «Et springbrett» er det nok noen cucks som vil forsvare dem med. Men nei, man trenger ikke villede og sensurere, for å opptre som et springbrett.… Les mer »

Morten
Morten
Svar til  Steinar
4 år siden

Dessverre er nok mange som en svamp etter frelsere, og derfor suger til seg alt som kan virke som det. I sin desperasjon leter de også opp unnskyldninger for ethvert avvik fra denne frelse som man innerst inne så sårt ønsker seg. «Det var sikkert ikke slik ment», «Det er nok bare taktisk», «De må jo ligge litt lavt for å nå frem», osv., osv. Og slik hjelper dem faktisk frem falsk opposisjon.

Jannicke
Jannicke
Svar til  Morten
4 år siden

Nettopp

Arno
Arno
Svar til  Morten
4 år siden

Ja, det stemmer, Morten. Dette er velkjente fraser som er omtrent ordrett hva en bekjent av meg berettet at sjefen for den nå nedlagte nyhetsbloggen «Feige Ord», Torgrim Bredesen, tidligere partileder i Vigrid, brukte overfor vedkommende for å holde på en tidligere pengebidragsyter som kom med kritiske spørsmål. – Jeg gjorde det jeg kunne for å få min bekjent til å forstå at dette var intet annet enn et svindelforsøk fra en av fiendens påvirkningsagenter. – Efter den praten hadde svindleren én pengekilde mindre… Også når det gjelder Helge Lurås i den zionistiske muslimhaterbloggen Resett, så er jeg villig til… Les mer »

Reodor
Reodor
4 år siden

Jeg tenker på Resett som et slags nasjonalkonservativt «Dagbladet» for boomere. Det er ihverfall et par skritt fram sammenlignet med den reinspikka sionistbloggen Cuckument.no.

I utgangspunktet har jeg ikke noe imot en nasjonalkonservativ nyhetsplattform. En god start for å bevege seg i den retning ville være å starte med å gi sionisttrollet Jan Simonsen fyken.

Morten
Morten
4 år siden

«Hvis flere nordmenn gifter seg med oss innvandrere…» Hva i helvete?

Vibecke Larsen
Vibecke Larsen
4 år siden

Nei til integrering og folkeutbytte!
Ja til Europa og europeere!

Jannicke
Jannicke
4 år siden

Snart begynner vel Resett med kontaktannonser. «Nigerianske damer søker integrering»
Jøss, for noen gjennomskuelige tullinger.

Jens
Jens
4 år siden

De har lansert noe som kalles «Ytringsfrihetsforbundet» nå. For en vits.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Resett har en del interessante artikler om bl.a. klimahysteriet og innvandringspolitikken, og der har til og med vært artikler om holohoax, men der ble det brannslukking omtrent med en gang pga «farlige» meninger i kommentarfeltet. Mitt inntrykk er at Resett, som mange påpeker, er kontrollert opposisjon og en «lynavleder» for mange av de frustrerte, som er lei av partikjekl og politisk korrekthet, men som ikke rører ved «ondets problem», dvs (((the movers and shakers))) som står bak og kontrollerer, sammen med de trofaste shabbos goyim i MSM, som ALDRI tør sette fingeren på ROTEN til våre problemer.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
4 år siden

Jeg liker Resett. Selvsagt er de langt i fra å være nasjonalsosialister, men veldig mange der er kun ett skritt unna å være fullstendig enig i Motstandsbevegelsens mål. Mange vet om jødespørsmålet osv. Personlig er har jeg troen på «springbrett» teorien, da jeg selv er en av dem som leste document etc før. Etter en stund oppdaget jeg David Duke og siden har det bare gått en vei.

Reodor
Reodor
Svar til  JudasGarSviker
4 år siden

Enig, bedre å få nyhetene fra Resett enn å gi klikk-inntekter til VG osv.

På samme måte som at jeg følger med på rt.com istedet for BBC.

Alternativet er jo å bo under en stein.

Steinar
Steinar
Svar til  Reodor
4 år siden

Nå kjenner jeg ikke til rt.com så godt, men om de oppfattes som nasjonale, tilegner seg en slik tillit, men faktisk har andre intensjoner med sin virksomhet, som å villede og drive med «brannslukking», så er det ingen bra ting. Det er da viktig å opplyse folk om at de ikke har ærlige intensjoner. Er folk klar over dette, så er det en annen ting.

Jeg håper folk roper høyt og angriper dem når de legger sine feller, slik at færre går i deres feller.

Jens
Jens
Svar til  JudasGarSviker
4 år siden

Hvilke av Resetts skribenter er «kun ett skritt unna å være fullstendig enig i Motstandsbevegelsens mål»?

Det Resett driver med er ekstremt skadelig, og er ment å være ekstremt skadelig.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Jens
4 år siden

Jeg snakker ikke om skribentene men hovedsaklig kommentarfeltet. Når det er sagt må vel skribentene også kunne sies å være betraktelig bedre en de andre «alternative mediene», for ikke å snakke om msm. Skjønner absolutt konseptet og faren med kontrollert oposisjon. Document.no er et klassisk eksempel på dette. Jeg er bare uenig i at alle som ikke eksplisitt navngir jøden og kjører hardt er kontroller opposisjon. Folk kan være nyttige selv om de holder en lav profil i visse saker. Begynner de derimot å kritiser folk som er mer «høyreekstreme» enn dem selv mister de all troverdighet. Dette er kun… Les mer »

Steinar
Steinar
Svar til  JudasGarSviker
4 år siden

Folk våkner som følge av utviklingen og søker seg til de systemkritiske sider som finnes. Hadde ikke Resett eksistert så hadde de søkt seg til andre mer sannferdige systemkritiske sider. Resett fungerer bare som en liten brems på enkelte, samt at de villeder øvrige.

Jens
Jens
4 år siden

Resett kastet ut Lysglimt. Så stor er takhøyden der.

Reodor
Reodor
Svar til  Jens
4 år siden

Støtteerklæringen til Motstandsbevegelsen fra Lysglimt under er sakset fra facebook den 4. mars:) Ja det er synd han er utestengt fra Resett når han uproblematisk kommer på trykk i Agderpostens papirutgave. ——— Stort flott innlegg i dagens Agderposten signert Lysglimt om at Alliansen kommer tilbake til Arendalsuka: Det er med glede Alliansen tar imot invitasjonen til igjen å kommer til norges politiske dansegulv Arendalsuka. Alliansen inviterer til dans og samtale. Alle er velkommen til en prat i Alliansens sofa om norges fremtid, om du så er protestantisk kristen i den norske statskirken, buddhist, hare krishna, jøde eller muslim. Trist å… Les mer »

Harald
Harald
4 år siden

For å si det slik: Resett er ok sålenge man har personer som roper ADVARSEL, og folk som lytter til dem.

Reodor
Reodor
4 år siden

NPC-klovnene i twittervenstre gir dem ihvertfall fine komplimenter;)

«Jeg er temmelig overbevist om at @Minervanett er dypt og intenst lykkelig over å være kvitt @lars_akerhaug. Akerhaug… har en retorikk som ikke er sett i Norge siden Quisling ble henrettet.» Kulturmarxist-forsker Øivind Bergh

Einar
Einar
4 år siden

Resett: «Hvis flere nordmenn gifter seg med oss innvandrere, så bidrar de til integreringen». *Pjuk!!!*

https://imgur.com/mt5FROu

«Civic-nationalists» som Resett vil altså ofre vårt folk på Kalergis alter. De er høyre-globalister som gir tommel opp for Kalergi planen.

https://imgur.com/UECRrDX

Aksept for integrering, er også aksept for globalismen og folkeutbytte!

trackback
3 år siden

[…] også: Resett forsøker å bære staur, med bind for øynene Lav takhøyde hos «alternativ nettavis» har skapt sinne blant […]