Hjem Nyheter Norge Rettsaken mot Philip Manshaus starter førstkommende torsdag

Rettsaken mot Philip Manshaus starter førstkommende torsdag

8

INNENRIKS Rettsaken mot Philip Manshaus starter førstkommende torsdag.

Philip Manshaus.

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) skal den 10. august 2019 ha skutt sin 17 år gamle adoptivsøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen på Eiksmarka i Bærum, for deretter å ha utført et mislykket angrep på Al-Noor-moskeen på Skui. Han har siden dette sittet i varetektsfengsel.

I Asker og Bærum tingrett vil rettsaken mot Manshaus starte førstkommende torsdag den 7. mai, og er forventet å vare frem til den 26. mai. Av de rundt 30 som skal vitne i rettsaken, er et tidligere medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les: DET STEMMER! Philip Manshaus var i kontakt med Motstandsbevegelsen

Ettersom Manshaus var på et rekrutteringsmøte med et tidligere medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen, men dog aldri tatt opp som medlem, har systemmedia fritt spekulert og antydet.

– Det er min klare oppfatning at møtet, både i hans øyne og for DNM, gikk som planlagt. Alt tyder på at de hadde gått god for Manshaus, og at han skulle bli medlem i ukene før angrepet, sier journalist Harald Klungtveit til Dagbladet.

Det tidligere medlemmet som var i kontakt med Manshaus er blant en gruppe som, da de var medlemmer, jobbet mot bevegelsen. Den nordiske motstandsbevegelsen refererer til disse som «den indre fiende», eller «strasserister». En splittelse oppstod sommeren 2019 og disse er i dag ikke lenger medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Tommy Olsen, sjef over den norske gren av Den nordiske motstandsbevegelsen, kommenterer:

– Philip Manshaus har aldri vært medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen, men var derimot på ett rekrutteringsmøte med et tidligere medlem. Å innkalle til et rekrutteringsmøte er vanlig rutine når noen søker medlemskap, men før et eventuelt opptak må man gjennom to rekrutteringsmøter, hvor det andre møtet gjennomføres etter maks to uker siden første møte. Manshaus var kun på ett møte.

– Når det er sagt, ingen politisk organisasjon kan noen gang gardere seg mot å få inn søkere, eller medlemmer, som senere begår en ugjerning. Ikke vi, ikke frimurerlosjen, ikke Frp, og heller ikke SV. Ingen kan! Derimot kan man som Motstandsbevegelsen allerede har gjort – forme et reglement – som både innad og utad gir uttrykk for organisasjonens kurs, og da ekskludere personer som skulle bryte regler.

Les også:
Harald Klungtveit er overrasket over at nasjonalsosialister er mer skolert i nasjonalsosialismen enn han selv er
Venstreekstremisme

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Katrine
Katrine
2 år siden

Blir spennende å se hvordan rettsaken går.

Robert
Robert
2 år siden

Da er sirkuset i gang. Positivt at Frihetskamp også ønsker å dekke dette, da jeg allerde noterer hvordan våre fiender benytter vedkommende til å stemple meningsmotstandere som «høyreekstremister og terrorister», hvordan de skriker etter strengere lover og mer overvåking og hvordan den ene etter den andre skal gråte ut i media om hvor fæle hvite nordmenn er. Manuset er allerde skrevet, vi må være en motvekt.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Den forvirrede og villedede, unge Manshaus, får nok en rimelig streng straff, hvis han da erklæres «tilregnelig». I tillegg vil nok domstolen, og ikke minst MSM, forsøke å stemple DNM som «guilty by association», siden Manshaus var i kontakt med DNM for å oppnå medlemskap(?), før ugjerningen i august ifjor.

Steinar
Steinar
Svar til  Proverbs 26:11
2 år siden

Om de skal begynne å dømme etter «guilty by association» så har de nok av svin på skogen å grave frem fra alle partier i Norge vil jeg tro. Breivik var jo en sionist og medlem av FRP og frimurerlosjen. SV har jo ihvertfall to tidligere medlemmer som viste seg å være terrorister, og ikke minst de som er dømt for pedofili. AP har også sine svin, osv.

N.S
N.S
2 år siden

Media forsøkte det samme med Nicolai Kaupang (Ambulansedesperadoen), og løgneren Harald Klungtveit var like på hugget som alltid. Men så viste det seg da at Kaupang faktisk ikke var «høyreekstrem», men tvert om. https://www.frihetskamp.net/ambulansedesperadoen-ser-ut-til-a-vaere-alt-annet-enn-hoyreekstrem/

Tenk om systemmedia kunne begynt å være såpass objektiv at de faktisk begynte å skrive fakta.

Roar
Roar
2 år siden

Blir nok litt av et sirkus ja.

Grim
2 år siden

Vi ser tydelig at lakeierne i regjeringene etter 22 Juli 2011 bli mer og mer fremmed ovenfor det Nordiske folk. Det er vel heller ingen hemmelighet at Manshaus var full av legedop av typen antidepressiva, også kjent som «mist alt av filter og fornuft» pillen som doktor Blinde-Pung foreskrev i håp om å få enda en pasient på sin «utbedret-liste»

Hanne
Hanne
2 år siden

Skal følge med på rettsaken.. kan bli interessant hvordan de vrir og vender på saken.