Hjem Nyheter Reuters benekter israelsk involvering i Raisis død

Reuters benekter israelsk involvering i Raisis død

MIDTØSTEN Israel hadde ingenting å gjøre med helikopterstyrten som blant annet drepte Irans president Ebrahim Raisi. Det hevder Reuters, som siterer en anonym kilde i Netanyahus kabinett.

Irans president Ebrahim Raisi døde i en helikopterulykke. Foto: Tasnim News Agency, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Det var søndag at et helikopter med blant andre Irans president Ebrahim Raisi og utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian styrtet nordvest i Iran, nær Aserbajdsjan. Mandag bekreftet iranske myndigheter at ingen overlevde flystyrten.

skriver Reuters at iranernes hovedfiende, Israel, er helt uskyldig i hendelsen. Nyhetsbyrået siterer en anonym kilde i den israelske regjeringen som benekter enhver involvering.

Selv USAs forsvarsminister Lloyd Austin benekter enhver involvering og hevder at Washington ikke har noen anelse om hva som skjedde.

I mellomtiden har Irans øverste leder ayatollah Ali Khamenei erklært fem dagers nasjonal landesorg for å sørge over president Raisi, som som en strengt religiøs, konservativ og anti-sionistisk muslimsk lærd tidligere har blitt pekt ut som en mulig etterfølger til Khamenei.

Mandag ble det også bestemt at Iran ifølge landets grunnlov skal holde nytt presidentvalg innen 50 dager. I mellomtiden har Khamenei godkjent Raisis visepresident Mohammad Mokhber til å ta over som fungerende president.