Hjem Nyheter 92 år gamle Ursula Haverbeck får ytterligere ett år i fengsel for...

92 år gamle Ursula Haverbeck får ytterligere ett år i fengsel for tankeforbrytelse

MENINGSSFORFØLGELSE 92 år gamle Ursula Haverbeck dømmes til ett års fengsel for å ha stilt seg kritisk til de alliertes versjon av historien. Haverbeck ble løslatt for bare en måned siden etter et toårig fengselsopphold for lignende «lovbrudd».

Ursula Haverbeck, 92 år, må avtjene nok en fengselsstraff for såkalt tankeforbrytelse. Skjermbilde: Youtube

Historierevisjonisten Ursula Haverbeck (92) dømmes nok en gang for å ha stilt seg kritisk til den offisielle versjon av historien om andre verdenskrig. På fredag dømte tingretten i Tiergarten Haverbeck til ett års fengsel.

For nesten en måned siden ble Haverbeck sluppet fri fra et to og et halvt år langt fengelsopphold, også den gang for å ha stilt seg kritisk til de alliertes versjon av historien, den såkalte «jødeutryddelsen».

Les også: «Holocaust»

Den nye prosessen startet 17. november. Anledningen til tiltalen var et video-intervju, der hun påpekte at det ikke hadde funnet sted noen utryddelse av jøder. Aktoren hevdet i retten at «utryddelsen er et historisk faktum», til tross for at ingen bevis for en så alvorlig påstand finnes.

Til tross for Haverbecks høye alder og den mindre «forbrytelse», bestemte tingretten seg for å dømme henne til fengsel.

– Hun agerte bevisst. Hun er interessert i å spre nasjonalsosialistiske idéer. Hun kan føle seg som en martyr, akseptere oppfatninger og fengsel, sa dommeren i en uttalelse.

Les også:
Dagens video: Meninger fengslet