Hjem Nasjonal kamp Riazat er det eneste vitne som peker ut Emil Hagberg

Riazat er det eneste vitne som peker ut Emil Hagberg

SVERIGE: På tirsdag ble rettssaken i Riazat-saken innledet i Södertörn tingrett i Stockholm.

Södertörns tingrett.
Södertörns tingrett.

Tirsdag 11. mars ble rettssaken rundt Riazat-hendelsen innledet der Pär Sjögren og Emil Hagberg står tiltalt for krenkelse og grov mishandling av venstrepolitikeren Daniel Riazat. For Hagbergs del vil dommen bakes sammen med resultatet fra Kärrtorp-saken.

Da Hagberg fortsatt sitter i varetekt etter Kärrtorp-rettssaken, som ble avsluttet på torsdag i forrige uke, har det blitt besluttet at Riazat-rettsaken skal holdes i Södertörn tingsrett i Stockholm.

Under tirsdagens forhandlinger ble flere av de parter som var innblandet avhørt. Daniel Riazat, som eneste vitne, pekte ut Emil Hagberg som personen som skal ha slått en glassflaske i hodet hans. Et annet vitne fra venstresiden pekte ut en annen person som gjerningsmann. Hagberg selv nektet for at han hadde slått Riazat.

På bildet som en av motstandbevegelsens aktivister tok med mobilen sin, viser en langhåret Daniel Vergara sittende til venstre og Daniel Riazat stående til høyre.
På bildet som en av motstandbevegelsens aktivister tok med mobilen sin, viser en langhåret Daniel Vergara sittende til venstre og Daniel Riazat stående til høyre.

Pär Sjögren innrømmet at han tok tak i Riazat, men mente det ikke var alvorlig nok til å bli klassifisert som krenkelse. Videre vitnet Sjögren om at Hagberg ikke var personen som hadde slått Riazat, men Sjögren ville ikke fortelle for retten hvem som slo Riazat.

Både Hagberg og Sjögren forklarte at Motstandsbevegelsens aktivister hadde reist til møte for å verbalt konfrontere Riazat og de andre svenskhaterne som hadde avholdt en antirasistisk demonstrasjon kort tid etter et flerkulturelt mord på en svensk småbarnsfar.

Også Alexander Bengtsson fra Expo vitnet under dagen. Bengtsson, som ved flere tilfeller ble bedt av dommeren om å slutte å lese fra sine papirer, forklarte mest om konfrontasjonen ved Slussen og andre gamle hendelser. For øvrig rapporterte Nordfronts utsendte at Bengtsson av sikkerhetsårsaker ble eskortert til og fra retten i en taxi.

Rettssaken kommer til å fortsette under onsdagen da blant annet politimenn skal gi sitt vitnemål og sluttinnlegg skal avholdes.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Relaterte artikler:
Kärrtorp-rettssaken – to aktivister løslatt!