Hjem Nyheter Richard Dawkins fratas pris etter kommentar om transseksuelle

Richard Dawkins fratas pris etter kommentar om transseksuelle

5

KULTURMARXISME Evolusjonsbiologen Richard Dawkins mister tittelen «Årets humanist» etter et utspill som antydet at man burde kunne stille spørsmålstegn til om transseksuelle virkelig tilhører kjønnet de indentifiserer seg som.

Richard Dawkins.
Foto: Andrew West, of the British Humanist Association via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

I 1996 ble ateisten og evolusjonsbiologen Richard Dawkins kåret til «Årets humanist». Etter et innlegg på Twitter blir har nå, 25 år senere, fratatt tittelen av den amerikanske humanist-foreningen. Dawkins forsøkte å unnskylde meningen og hensikten med innlegget, men fikk ikke gehør hos humanistene, rapporterer The Guardian.

Den ellers politisk korrekte Dawkins fikk hard kritikk etter sitt Twitter-innlegg i april hvor han sammenliknet transseksuelle med aktivisten Rachel Dolezal, som har løyet om sitt rasemessige opphav og hevdet at hun var svart mens hun i virkeligheten var hvit. Dawkins mentet at man ikke fikk stille spørsmålstegn til menn som identifiserer seg som kvinner og omvendt, da man med all sannsynlighet skulle bli spyttet på, og avsluttet med å oppfordre følgerne til å «diskutere» saken.

I 2015 ble den hvite NAACP-representanten Rachel Dolezal angrepet for at hun identifiserte seg som svart. Noen menn velger å identifisere seg som kvinner og noen kvinner velger å identifisere seg som menn. Du vil bli bakvasket om du fornekter at de bokstavelig talt er det de identifiserer seg som. Diskuter.

Dawkins tweet

Det amerikanske humanist-forbundet så ikke med blide øyne på Twitter-innlegget. De mener at Dawkins har ydmyket marginaliserte grupper, hvilket går imot humanistiske verdier. Dawkins har bedt om forlatelse og mente at han ikke ser ned på transpersoner, men har blitt misforstått for valg av ordet «diskuter». Videre trekker han inn republikanerne i USA som han mener kommer til å utnytte dette spørsmålet, skriver The Guardian.

Også den kjente forfatteren J.K. Rowling fikk i fjor føle det kulturmarxistiske sinnet da hun stilte spørsmålstegn ved transeksuelle, med liknende reaksjon som resultat.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Å være mot transefenomenet er idag å være en kjetter og blasfemiker, og på mange måter verre enn å være «rasist», som er et kulturmarxistisk påfunn, uten rot i virkeligheten. Enhver er implisitt «rasist», i den forstand at du foretrekker å være sammen med andre som genetisk er lik deg selv. Dette uten å hate noen pga hudfarge, som er for de evnesvake. Dawkins er en ihuga ateist, og dette fortjente han, imo.

Arier
Arier
1 år siden

humanist-forbundet er et kodenavn for kulturmarxistisk forbund og mange humanister påberoper seg tittelen humanist da det høres finere ut enn å kalle seg kommunister eller kulturmarxister. En skam at kulturmarxistene kan tyrannisere og dominere samfunnet med sin antivitenskapelige ideologi som åpenbart ikke har noen forankring i noen som helst vitenskapelig virkelighet. Agendaen til (((bakmennene))) er å ødelegge Europa og hvite land helt slik at de kan styre uimotsagt og dominere de brune horder og føre menneskeheten tilbake til sult, hunger, bestialske handlinger, vedtekter, anarki og undergang.

Haraldsson
Haraldsson
1 år siden

Det finnes kun to kjønn, mann og kvinne. Men det finnes utallige diagnoser der ute, hvor transseksuelle lider av en.

Kim Larsen
Kim Larsen
Svar til  Haraldsson
1 år siden

psykisk syke heter det.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Prisen er ikke verdt mye om det er sånne idioter som har gitt ut den.

Takk får lånet men her ta den hadde eg sagt  😂