Hjem Nyheter Richard Dawkins fratas pris etter kommentar om transseksuelle

Richard Dawkins fratas pris etter kommentar om transseksuelle

KULTURMARXISME Evolusjonsbiologen Richard Dawkins mister tittelen «Årets humanist» etter et utspill som antydet at man burde kunne stille spørsmålstegn til om transseksuelle virkelig tilhører kjønnet de indentifiserer seg som.

Richard Dawkins.
Foto: Andrew West, of the British Humanist Association via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

I 1996 ble ateisten og evolusjonsbiologen Richard Dawkins kåret til «Årets humanist». Etter et innlegg på Twitter blir har nå, 25 år senere, fratatt tittelen av den amerikanske humanist-foreningen. Dawkins forsøkte å unnskylde meningen og hensikten med innlegget, men fikk ikke gehør hos humanistene, rapporterer The Guardian.

Den ellers politisk korrekte Dawkins fikk hard kritikk etter sitt Twitter-innlegg i april hvor han sammenliknet transseksuelle med aktivisten Rachel Dolezal, som har løyet om sitt rasemessige opphav og hevdet at hun var svart mens hun i virkeligheten var hvit. Dawkins mentet at man ikke fikk stille spørsmålstegn til menn som identifiserer seg som kvinner og omvendt, da man med all sannsynlighet skulle bli spyttet på, og avsluttet med å oppfordre følgerne til å «diskutere» saken.

I 2015 ble den hvite NAACP-representanten Rachel Dolezal angrepet for at hun identifiserte seg som svart. Noen menn velger å identifisere seg som kvinner og noen kvinner velger å identifisere seg som menn. Du vil bli bakvasket om du fornekter at de bokstavelig talt er det de identifiserer seg som. Diskuter.

Dawkins tweet

Det amerikanske humanist-forbundet så ikke med blide øyne på Twitter-innlegget. De mener at Dawkins har ydmyket marginaliserte grupper, hvilket går imot humanistiske verdier. Dawkins har bedt om forlatelse og mente at han ikke ser ned på transpersoner, men har blitt misforstått for valg av ordet «diskuter». Videre trekker han inn republikanerne i USA som han mener kommer til å utnytte dette spørsmålet, skriver The Guardian.

Også den kjente forfatteren J.K. Rowling fikk i fjor føle det kulturmarxistiske sinnet da hun stilte spørsmålstegn ved transeksuelle, med liknende reaksjon som resultat.