Hjem Nyheter Richard Spencer talte ved University of Florida

Richard Spencer talte ved University of Florida

ALT-RIGHT Den amerikanske nasjonalisten Richard Spencer talte torsdag til studenter ved University of Florida til stor misnøye for ytringsfrihetshatere.

Richard Spencer.

Den amerikanske nasjonalisten og Alt-Right-profilen Richard Spencer talte torsdag ettermiddag til studenter ved University of Florida. Saken har fått voldsomt mye oppmerksomhet i amerikansk media blant annet på grunn av at Guvernøren i Florida i forkant av arrangementet måtte erklærte unntakstilstand for å forhindre voldelige opptøyer fra motdemonstranter. Universitet skal angivelig ha brukt 4,7 millioner norske kroner på sikkerhetstiltak. Arrangementet skal ifølge medier ha blitt gjennomført uten større voldelige sammenstøt.

I sin tale snakket Spencer blant annet om hvor viktig det er for hvite amerikanere å finne tilbake til sin kollektive identitet, spesielt på grunn av den demografiske utviklingen i Nord-Amerika som vil gjøre hvite til en minoritet innen et par tiår. Talen skal dog ha blitt forsøkt forstyrret av en mengde misfornøyde meningsmotstandere som tydeligvis ikke liker ytringsfrihet. Etter talen inviterte Spencer publikum til å stille kritiske spørsmål, men istedenfor å ta debatten, valgte flertallet å komme med tåpelige fornærmelser mens resten av mobben skrek for å overdøve Spencer og hans medtalere da de prøvde å tale til publikum.

Interessant er det også å merke seg at den politiske eliten i USA tydeligvis begynner å bli nervøse for den voksende Alt-Right-bevegelsen. Den tidligere amerikanske presidenten og krigshisseren George W. Bush skal ha blitt rullet ut av pensjonisttilværelsen for å holde en tale «mot rasisme» der han sammenlignet hvit nasjonalisme med blasfemi.

Spencers tale ved universitetet kommer i rekken av flere andre suksessfulle arrangementer ved andre statlige amerikanske universiteter, som etter amerikansk lov ikke får hindre ytringsfriheten, og derfor må la Spencer tale uavhengig av trusler fra venstreekstreme eller kostnader i forbindelse sikkerhet .

Se hele arrangementet nedenfor:

Introduksjon: 6:14, Eli Mosley fra Identy Evropa taler: 9:23, Mike Enoch fra TRS taler: 16:17, Richard Spencer taler: 19:11, Spørrerunde: 44:22

Pressekonferansen før talen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=qxPXf3I8vRY