Hjem Nyheter Richard Spencer talte ved University of Florida

Richard Spencer talte ved University of Florida

7

ALT-RIGHT Den amerikanske nasjonalisten Richard Spencer talte torsdag til studenter ved University of Florida til stor misnøye for ytringsfrihetshatere.

Richard Spencer.

Den amerikanske nasjonalisten og Alt-Right-profilen Richard Spencer talte torsdag ettermiddag til studenter ved University of Florida. Saken har fått voldsomt mye oppmerksomhet i amerikansk media blant annet på grunn av at Guvernøren i Florida i forkant av arrangementet måtte erklærte unntakstilstand for å forhindre voldelige opptøyer fra motdemonstranter. Universitet skal angivelig ha brukt 4,7 millioner norske kroner på sikkerhetstiltak. Arrangementet skal ifølge medier ha blitt gjennomført uten større voldelige sammenstøt.

I sin tale snakket Spencer blant annet om hvor viktig det er for hvite amerikanere å finne tilbake til sin kollektive identitet, spesielt på grunn av den demografiske utviklingen i Nord-Amerika som vil gjøre hvite til en minoritet innen et par tiår. Talen skal dog ha blitt forsøkt forstyrret av en mengde misfornøyde meningsmotstandere som tydeligvis ikke liker ytringsfrihet. Etter talen inviterte Spencer publikum til å stille kritiske spørsmål, men istedenfor å ta debatten, valgte flertallet å komme med tåpelige fornærmelser mens resten av mobben skrek for å overdøve Spencer og hans medtalere da de prøvde å tale til publikum.

Interessant er det også å merke seg at den politiske eliten i USA tydeligvis begynner å bli nervøse for den voksende Alt-Right-bevegelsen. Den tidligere amerikanske presidenten og krigshisseren George W. Bush skal ha blitt rullet ut av pensjonisttilværelsen for å holde en tale «mot rasisme» der han sammenlignet hvit nasjonalisme med blasfemi.

Spencers tale ved universitetet kommer i rekken av flere andre suksessfulle arrangementer ved andre statlige amerikanske universiteter, som etter amerikansk lov ikke får hindre ytringsfriheten, og derfor må la Spencer tale uavhengig av trusler fra venstreekstreme eller kostnader i forbindelse sikkerhet .

Se hele arrangementet nedenfor:

Introduksjon: 6:14, Eli Mosley fra Identy Evropa taler: 9:23, Mike Enoch fra TRS taler: 16:17, Richard Spencer taler: 19:11, Spørrerunde: 44:22

Pressekonferansen før talen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=qxPXf3I8vRY

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

I grunn kan det være en fordel for Europa at USA går i indre oppløsning. Uten amerikansk innblanding ville Europa idag vært et nasjonalsosialistisk paradis å leve i. Men jeg støtter selvsagt de nye amerikanske chad nasjonalistene som jobber konstruktivt med det fredelige opplysningsarbeidet som må til for å våkne opp våre brødre og søstre over dammen.

Hatkriminell
Hatkriminell
5 år siden

Hvorfor skriver dere positivt om Richard Spencer?

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Hatkriminell
5 år siden

Dette er da en temmelig nøytral artikkel i mine øyne som mest av alt kildrer ytringsfrihetens vilkår i dagens USA.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Hatkriminell
5 år siden

Hvorfor ikke?

urban66
urban66
5 år siden

Hadde bare vært så særdeles tilfredsstillende og latt en bly fylt batong danset samba på nakken til disse ufordragelige selvhaterene blant publikum som ytrer animalske gurglelyder.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  urban66
5 år siden

Det mest tilfredstillende er vel bare å le av dem? Siden disse venstreekstremistene er uvant med å befinne seg i et lokale der de ikke kan ty til vold (og komme seg unna med det), og de samtidig vet at de ikke har noen argumenter som holder mål er deres eneste gjenstående «våpen» å lage noen apelyder for å sabotere. Tenk hvor latterlige disse venstreradissene fremstår for en nøytral tilhører. Vår side derimot har argumenter basert på fakta, meme-guden Kek og masse humor;)

Thule
Thule
Svar til  urban66
5 år siden

Falskflagg kommentarer nytter ikke her. Nasjonalister er respektable mennesker med tyngde bak argumentene. Vold og opptøyer er det venstreekstremister som står for.