Hjem Nyheter Europa Rishi Sunak blir Storbritannias statsminister

Rishi Sunak blir Storbritannias statsminister

2

STORBRITANNIA Den indiske bankmannen Rishi Sunak er utnevnt til Torypartiets leder og Storbritannias statsminister.

Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Foto: Number 10, (CC BY-NC-ND 2.0).

Den tidligere statsministeren Liz Truss ble tvunget til å trekke seg fra sin minister- og partilederstilling etter kraftig kritikk av hennes økonomiske politikk.

Nå har det konservative partiet Tories i Storbritannia utnevnt den indiske bankmannen Rishi Sunak til partileder og statsminister.

– Vi trenger nå stabilitet og samhold og min høyeste prioritet er å forene partiet og landet. Det er den eneste måten vi kan overvinne hindringene og bygge et mer velstående land for våre barn og barnebarn, sier inderen under en pressekonferanse.

Jødisk bank og mektige kontakter i India

Sunak jobbet tidligere i den jødiske banken Goldman Sachs og er gift med Akshata Murty, datter av den indiske milliardæren N. R. Narayana Murthy, som har stor innflytelse i India. Sunak ble også utnevnt til finansminister under Boris Johnsons tid ved makten.

Inderen blir den første ikke-hvite personen til å bli statsminister i Storbritannia, samt den første hinduisten i stillingen.

Innvielsesprosessen

Blant de som sto som partilederkandidater for Torypartiet var Penny Mordaunt, som ble ansett å være Sunaks hovedkonkurrent. Ifølge avisen The Telegraph manglet Mordaunt imidlertid tilliten til noen få medlemmer og ga til slutt fra seg kandidaturet.

Den tidligere statsministeren Boris Johnson stilte også til partilederposisjonen igjen, men ga opp sitt kandidatur tidligere i helgen.

Det som nå gjenstår før Sunak kan tas i ed som statsminister er at foretrederen Liz Truss må be Kong Charles III om å få trekke seg, samt at han må be Sunak om å overta stillingen. Noe som er ventet å skje i dag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
3 måneder siden

Det må jo være berikende for britene, dvs de hvite blant dem, å bli styrt av rasefremmede, noe de forsåvidt har gjort tidligere i historien, bl.a. med jødiske Disraeli, som var dronning Victorias nære venn. Og Churchill var vel halvjøde ved inngifte. Med pakistanere(bl.a. Sadik Khan som borgermester i London), indere og annet oppsop fra imperiets glansdager i styringsposisjoner vil det utvilsomt gå enda bedre med UK.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
3 måneder siden

«inder» som er rett og slett indisk jøde