Hjem Artikler Kommentar Rittenhouse gjorde ikke noe galt!

Rittenhouse gjorde ikke noe galt!

USA Skytteren i Kenosha, den sytten år gamle Kyle Rittenhouse, har blitt arrestert og anklaget for drap, men etter alt å dømme gjorde han ikke noe galt, men forsvarte seg bare mot den mobben som angrep ham.

Kyle Rittenhouse forsvarte seg snarrådig mot flere angripere.

På søndag ble det sluppet et filmklipp som viste hvordan en svart mann i Kenosha, Wisconsin, ble skutt med flere skudd av politiet etter at han under et basketak med politiet hadde forsøkt å ta frem en kniv som han hadde i bilen. Hendelsen utløste store opptøyer der fremfor alt anarkister og BLM-tilhengere stod for volden og ødeleggelsen.

Under den tredje natten med opptøyer, natt til onsdag den 26. august, forsøkte en hel pøbel å angripe den 17 år gamle Kyle Rittenhouse, som dog forsvarte seg med sitt halvautomatiske AR-15-gevær. Det hele resulterte i at tre av dem som angrep han ble skutt, hvorpå to døde og den tredje fikk en stor del av overarmen skutt vekk.

Rittenhouse befant seg på stedet den kvelden for å, sammen med andre i en slags milits, forsvare små bedrifter fra å bli ødelagt og plyndret av BLM/Antifa-mobben, men ble på en eller annen måte adskilt fra resten av gruppen, hvorpå anarkister da begynte å jage ham.

Det finnes et stort antall filmklipp og foto som på tydelig måte, og fra flere ulike vinkler, viser hva som skjedde i løpet av de to korte episodene da Rittenhouse forsvarte seg. På tross av dette kommer nok vanlig systemmedia høyst sannsynlig til å unnvike å vise hva som faktisk skjedde og i stedet fremstille det som om Rittenhouse var den som angrep “uskyldige”. Samtidig vil nok en i stor grad partisk myndighets- og rettssystem komme til å se til at han blir dømt.

Hva skjedde?

I den første situasjonen ser man hvordan Rittenhouse blir jaget av Joseph Rosenbaum, den rødhårete korte mannen som ble skutt i hodet og som ble nevnt i gårsdagens notis her på Frihetskamp. Det ses at Rosenbaum på kort avstand kaster noe mot Rittenhouse og bommer, og etterpå tar han igjen Rittenhouse som akkurat i det øyeblikket snur seg rundt og skyter.

I den andre situasjonen jages Rittenhouse langs med en gate, og man hører stemmer som roper at han er skytteren, at de skal ta ham, og så videre. En person forsøker å slå til ham mens han løper, men ser ut til å bomme. Etter at han har løpt ytterligere noen titalls meter snubler Rittenhouse av en eller annen grunn, og da sørger flere stykker for å angripe ham mens han ligger nede.

Det første som skjer er at en svart mann tar sats mot Rittenhouse, som etter fallet akkurat har rukket å sette seg opp og skyter mot angriperen samtidig som han treffes av sparket. Det er uklart om skuddet treffer eller ikke. Rittenhouse støtes overende av sparket og ligger ned på bakken da Anthony Huber brøkdelen av et sekund senere slår mot Rittenhouses hode med et rullebrett, men treffer ikke så godt. Det gjør derimot Rittenhouse, som et øyeblikk etter, mens han ligger nede, skyter og treffer Huber i magen. Huber løper noen skritt før han faller sammen og blir liggende. Samtidig som sekvensen med Huber pågår kommer en tredje angriper, Gaige Grosskreutz, løpende inn fra høyre i bildet med en pistol i høyre hånd. Da skuddet mot Huber avfyres blir Grosskeutz redd og stopper opp. Han kryper på en måte sammen og beskytter hodet sitt. Rittenhouse, som fremdeles sitter på bakken, retter våpenet sitt mot Grosskreutz, men skyter ikke, ettersom angriperen da står stille med hendene hevet i luften. Siden kaster plutselig Grosskreutz seg diagonalt fremover i noe som ser ut som et angrep, hvorpå Rittenhouse skyter og treffer ham i armen som bærer en pistol.

Mens dette inntreffer flykter øvrige av BLM/Antifa-mobben som finnes i området og Rittenhouse reiser seg og begynner å gå forsiktig videre i retning av der politiet er.

Rosenbaum og Huber omkom av skadene, mens Grosskreutz fikk en stor del av overarmen sin skutt vekk.

Film- og bildebevis

Dette filmklippet forklarer på en god måte, skritt for skritt, det meste av det som skjedde i begge tilfeller da det ble skutt. De som vil forstørre filmklippet kan gjøre det her.

Her er et kort filmklipp der man i sakte film kan se hele sekvensen når Rittenhouse har snublet og er nede på bakken. De som vil forstørre filmklippet kan gjøre det her.

Her ser man et bilde der Huber slår Rittenhouse med rullebrettet sitt, noe som også kommer tydelig frem i flere av filmklippene som finnes.

Her er to bilder som viser at Grosskreutz har en pistol i høyre hånd, før og etter at han ble skutt.

Her er en kort video som viser at Grosskreutz hadde en pistol i høyre hånd.

En annen sakte video som viser sekvensen akkurat når Grosskreutz kommer løpende inn fra høyre, og hvor man kan se at han holder en pistol i høyre hånd, kan ses her.

Alle de tre som ble skutt var tidligere dømte

Det har også kommet frem at alle de tre som ble skutt av Rittenhouse tidligere har blitt dømt for lovbrudd. Huber var blant annet dømt for konemishandling og Rosenbaum for å ha hatt sex med en mindreårig. Også Grosskreutz var tidligere dømt og hadde ingen rett til å bære pistol.

Avsluttende refleksjoner

Rittenhouse gjorde ikke noe galt. Han hadde en god hensikt da han befant seg i Kenosha, da han bare ville hjelpe og stoppe dem som plyndret og ødela. Videre benyttet han selvforsvar på en måte som trolig er tillatt ifølge lov i Wisconsin. Eventuelt finnes det regler om at personer under 18 år ikke får bære samme våpen som en person over 18 år får, men det er en mindre alvorlig type lovbrudd.

Det er mange mennesker som den siste tiden er blitt alvorlig skadet og drept av anarkister og BLM-tilhengere fordi de ikke har forsøkt eller kunnet forsvare seg selv. Hadde ikke Rittenhouse forsvart seg ville han høyst sannsynlig enten blitt alvorlig skadet eller død på dette tidspunkt.

Om man skal ha noen innvendinger mot Rittenhouse, hvilket man kanskje ikke skal, så er det det at han la energi i og kjempet for slike personer og grupper som ikke kjemper for ham. Etter det som skjedde i Kenosha ble media oversvømt av bilder av Rittenhouse på Trump-møter og Blue Lives Matter-møter. Dette viser at han kjempet for presidenten og rettsvesenet på tross av at de knapt står på hans side, men snarere bekjemper slike som Rittenhouse.

Vi kan håpe at det ikke blir slik, men dessverre er sannsynligheten høy for at de Rittenhouse ville kjempe for, nettopp er de krefter som først kommer til å demonisere ham, for deretter låse ham inne og siden kaste bort nøkkelen for godt.

Les også:
AFA og BLM angrep ensom hvit mann – to angripere ble drept!
Svart nabo henrettet 5 år gammel hvit gutt – blir applaudert av BLM/Antifa-tilhengere
Ung hvit kvinne drept av BLM-mobb – sa ”All lives matter”
Lederskikkelse innen BLM og «Defund the police» arrestert for barneporno