Hjem Nasjonal kamp Rødinger ble konfrontert ved Dan Parks rettssak

Rødinger ble konfrontert ved Dan Parks rettssak

MOTSTANDSBEVEGELSEN I sammenheng med gatekunstneren Dan Parks forhandlinger i Malmö lagmannsrett fikk aktivister i svenske Rede 3 muligheten til å jage en gruppe rødingpakk på flukt.

Foto: Mobilfilm fra jakten på rødingene.

Tirsdag 2. april bega aktivister og medlemmer fra svenske Rede 3 seg til Malmö lagmannsrett for å gi støtte til den folkekjære gatekunstneren Dan Park, som sto tiltalt for tankeloven «hets mot folkegruppe». Nasjonalsosialistene befant seg på plass fra start kl. 09.00 på formiddagen til klokken 12.00 da nemndemennene syntes at det var på tide å ta lunsj.

Aktivistene gikk ut av retten og planla å ta seg til sine biler for å deretter spise lunsj. De fikk imidlertid øye på tre rødingpakk som samtlige var maskerte. Maskeringen avslørte dem. Dette avskummet satt på en benk i en park et lite stykke unna domstolen. Hvorfor vites ikke, men man kan tro at de planla et angrep på motstandsmennene. Da motstandsmennene begynte å gå mot rødingene, som umiddelbart reiste seg og raskt begynte å stikke derifra, antas det imidlertid i ettertid at de ikke planla et angrep, men muligens bare var der for å fotografere.

En av nasjonalsosialistene tok opp sitt mobilkamera for å dokumentere rødingenes feige flukt. En av rødingene, en rasefremmed, hadde et våpen i form av en planke med spiker i. Tross bevæpningen våget de ikke snu seg og angripe motstandsmennene.

Tre av motstandsmennene er nå mistenkt for ulovlige trusler og forsøk til misshandel. Dessuten har de blitt anklaget for å ha båret den spikrede planken, til tross for at det var den ene rødingen som var bevæpnet med den, hvilket også fremkommer i filmen.

Til å begynne med sa dog politi og fangevoktere i Malmö Rättscentrum at de arresterte motstandsmennene for å forebygge kriminelle handlinger. Det er således i ettertid at de har blitt mistenkt.

Se filmen fra jakten nedenfor: