Hjem Nyheter Europa Roland Siegfried «SS-Siggi» Borchardt ble hedret

Roland Siegfried «SS-Siggi» Borchardt ble hedret

0

NASJONALSOSIALISME På lørdag ble minnet av den tyske nasjonalsosialisten Borchardt hedret i Dortmund. Borchardt representerte i løpet av sitt liv blant annet organisasjonene Borussen Front, Freiheitliche Deutsche Arbeiterpartei samt Die Rechte.

Hakekorsmarsjen i Helsinki 2018. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen

Lørdag 9. oktober ble det holdt en minnestund i Dortmund sentrum for nasjonalsosialisten Roland Siegfried Borchardt (14.11.1953 – 3.10.2021) – mer kjent under kallenavnet «SS-Siggi».

Borchardt sovnet inn for en uke siden, 67 år gammel etter kort tids sykdom.

På 80-tallet var han leder for den nasjonale organisasjonen Borussen Front.

Han stilte som kandidat for Freiheitliche Deutsche Arbeiterpartei (FAP) som ble forbudt i 1995.

På senere år var Borchardt aktiv for partiet Die Rechte og i 2014 var han i egenskap av partiets ledende kandidat i to måneder medlem av Dortmunds byråd.

SS-Siggi var under sitt liv tro byen Dortmund og fotballklubben Borussia Dortmund. Han var ikke en person som unngikk fysisk konfrontasjon og oppsamlet seg en rekke dommer blant annet for dette.

På sin 50-årsfest rakk han å gi en politimann godt med juling med et objekt før ordensmakten så seg nødt til å fylle lokalet med vann for å få det tømt.

Borchardt var under hele sitt aktive politiske liv en brennende agitator og flittig demonstrasjonsdeltaker som sto opp for nasjonalsosialismen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg