Hjem Nyheter Europa Romania sa nei til homoekteskap – parlamentet innfører det likevel

Romania sa nei til homoekteskap – parlamentet innfører det likevel

4
DEL

ROMANIA Over 90 prosent stemte for å grunnlovsdefinere ekteskap som en pakt mellom en mann og en kvinne. Grunnet lav valgdeltakelse ble folkeavstemningen erklært ugyldig, og nå planlegger parlamentet å legalisere såkalt likekjønnet ekteskap.

Victor Negrescu.
Victor Negrescu.

I Romania var homofili kriminalisert helt frem til 2001, og ifølge den internasjonale homolobbyorganisasjonen ILGA-Europe er Romania et av Europas mest «homofobe» land. Nå virker det dog som at homolobbyen har vunnet en stor og uventet seier i landet.

Frihetskamp rapporterte nylig at den konservative organisasjonen Koalisjonen for familien tidligere i år hadde samlet inn tre millioner underskrifter for å holde en folkeavstemning om homoekteskap. Hensikten med folkeavstemningen var å endre grunnloven til å definere ekteskap som en pakt mellom en mann og en kvinne slik at spørsmålet måtte tas opp i forbindelse med parlamentsvalg før en eventuell lovendring kunne være mulig å gjennomføre.

LHBTP-aktivister forsøkte å påvirke oppslutningen til folkeavstemningen for å gjøre den ugyldig, hvilket de lyktes med. Til tross for at 93,4 prosent stemte «ja» til grunnlovsendringen i helgen var valgdeltagelsen så lav som 21 prosent, og avstemningen ble erklært ugyldig.

Regjeringspartiet PSD har dessuten klargjort et lovforslag som vil legalisere sivilt partnerskap, også for såkalte likekjønnede par.

– Lovforslaget er ferdigskrevet og mine partikamerater skal legge det frem i parlamentet neste uke, sier Romanias Europaminister Victor Negrescu.

Det nye lovforslaget har ingen direkte sammenheng med helgens folkeavstemning, men har blitt arbeidet frem i løpet av flere måneder. Bakgrunnen er blant annet at EU har tvunget Romania til å gi oppholdstillatelse til homopar som har «giftet seg» i andre EU-land.

4
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Proverbs 26:11Ronny MartinsenAnonymsurferNordboer Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Nordboer
Nordboer

Man kan ikke gi dem en millimeter!

Anonymsurfer
Anonymsurfer

En særdeles trist nyhet for alle småbarn i Romania. Homolobbyen/bamsegutta kommer til å arbeide videre med å seksualisere barna der borte også slik de gjør her i Norge og Sverige etter at de ble ’’akseptert’’.

Kvalmt!

Ronny Martinsen
Ronny Martinsen

møkka demokrati. Ett flertal er ett flertal uansett hvor mange som deltar vel!!!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11

Skammelig! En ber om et votum fra folket, men krever at minst 50% deltar, og setter så til side et overveldende flertall av de som bryr seg. Bedre kan det vel ikke demonsteres at svært mange er likegyldige til «demokratiet», slik mange var og er til de såkalte valgene i EU-systemet, for «de som bestemmer» får det slik de vil likevel, og folkeavstemninger/valg gir bare et demokratisk glasur av legitimitet. Så nå får vel Romania sin variant av «kjønnsnøytral» partnerskapslovgivning, og da gjenstår bare «kjønnsnøytralt ekteskap». Nedrivningen av naturens lover, som er Guds lov, fortsetter, og (((hvem))) står bak og… Les mer »