Hjem Nyheter Ron Paul: «Russland må hevne angrepet på Krim»

Ron Paul: «Russland må hevne angrepet på Krim»

UTENRIKS Med amerikanske ATACMS-missiler drepte Ukraina nylig mennesker som besøkte en strand på Krim. Nå sier den tidligere amerikanske kongressmedlemmet Ron Paul at Russland vil føle seg tvunget til å hevne seg på USA.

Ronny Paul. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Det var på søndag at minst ett amerikansk ATACMS-missil traff en strand på Krim, som resulterte i at minst fem personer ble drept, inkludert tre barn, samt at 150 personer ble skadet. Moskva gjorde det klart at de trodde Washington var direkte involvert i angrepet, mens Kiev hevdet at det var «okkupanter» de drepte.

Moskva-talsmann Dmitrij Peskov sa på mandag at angrepet vil få konsekvenser for USA, ettersom ukrainerne ikke ville ha vært i stand til å gjennomføre det uten hjelp fra amerikanske spesialister. Det ballistiske missilet som traff stranden var også utstyrt med et klasestridshode.

«Nøyaktig hva disse [konsekvensene] vil bli, vil tiden vise,» sa Peskov.

Nå har den tidligere libertarianske kongressmannen Ron Paul kommentert angrepet på sitt show «Liberty Report». Ifølge Paul er det klart at angrepet var bevisst rettet mot stranden, og at Russland derfor må ta hevn.

– Hva vil Russland gjøre med dette? Vil de bare sitte der og tvinne tomler og gå sin vei? De kan kanskje – for en dag eller to – tenke på det, men noe vil de komme til å gjøre, sier Paul.

Paul legger til at det kan bli en «minimal respons», for eksempel en form for økonomisk handling som skader USA. Men det er ingen tvil om at det blir en slags russisk respons, mener han.

– De vil ikke kunne motstå å svare.

Ron Paul og hans medvert Daniel McAdams spekulerer i om NATO ønsker å provosere Russland til å eskalere slik at det kan tas en beslutning om å gå inn i Ukraina med tropper.