Hjem Artikler Kronikk Rottene flykter fra det synkende skipet Resett

Rottene flykter fra det synkende skipet Resett

18

KONTROLLERT OPPOSISJON Resett går mot sin undergang. Er det et varsel om slutten på en æra?

Bilde: Wellcome Images (CC BY 4.0) via Wikimedia Commons. Manipulert av Frihetskamp.

Lars Akerhaug har brutt med Resett, ifølge VG. Årsaken bak beslutningen er ifølge Akerhaug selv at han ikke lenger «kan stå inne for» virkemidlene og metodene Resett har tatt i bruk.

Før vi går videre til Akerhaugs egentlige motivasjon for å snike seg ut bakdøra må det påpekes at det ligger en viss ironi i Akerhaugs fordømmelse av Resetts praksis, med tanke på hans egen fortid som spaner for Blitz-miljøet, der han hadde som oppdrag å peke ut «nazistiske» mål som det skulle utøves vold mot. I en tid der massemediene fremdeles hadde noen siste rester av etiske standarder ville dette vært ensbetydende med at Akerhaug aldri kunne søke seg til arbeid i noen seriøs nyhetsorganisasjon. Akerhaug har imidlertid vært ansatt i både VG og Aftenposten, hvilket forteller deg alt du behøver å vite om etikk i norske medier.

Det er med andre ord ingen grunn til å ta Akerhaugs oppgitte grunner for god fisk, gitt at han har en fortid av å bedrive med langt mer suspekt «journalistikk» enn å prøve å bestikke en ung mann til å gi Resett et scoop vedrørende Trine Skei Grandes kornåkereventyr. Akerhaug er til syvende og sist en opportunist som vender kappen etter vinden, fundamentalt uten noen ideologisk eller moralsk kjerne. Da han oppdaget at det venstreradikale miljøet er for ideologer med vrangforestillinger, snarere enn karrierister, vendte han dem fluksens ryggen og fordømte dem for å fremheve seg selv som den selvstendige individualisten som så gjennom venstresidens meningsdiktatur. Og nå, ettersom Helge Lurås sine stadig mer desperate og patetiske bønnfall til Resetts lesere om å punge ut for å redde den glorifiserte bloggen sin, gjenkjente Akerhaug som enhver slu opportunist ville, at han stod på dekket til et synkende skip og at det var på tide å kapre en livbåt før noen andre fikk den samme tanken.

Akerhaug vil nå begi seg ut på en obligatorisk Mea Culpa-tur for å bekjenne sine synder og beklage sin rolle i å vekke «det høyrepopulistiske monsteret». Med flommende krokodilletårer vil han snakke i det vide og det brede om hvordan han forsøkte å være den ene stemmen for rasjonalitet og moderasjon i rommet og at dette blindet ham for hans egen rolle i å underbygge «rasisme» og «høyreekstremisme» i håp om å ønskes velkommen tilbake til det etablerte mediemiljøet.

Men nok om Akerhaug. La oss bevege oss over til det langt mer interessante spørsmålet om hvorfor Resett er i ferd med å falle fra hverandre? Lurås selv ville utvilsomt peke på diskriminering mot organisasjonen i form av manglende pressestøtte, samt generelle vansker med å drive en lønnsom medieorganisasjon i moderne tider, men dette er sprøyt. Resett har mislykkes fordi til tross for sitt slagord om å være «et usensurert alternativ» er det stadig vanskeligere å skjelne mellom nettavisens redaktørlinje sammenlignet med de etablerte løgnmediene generelt. Hva gjør deg annerledes fra resten av kobbelet når to av flaggskipskribentene dine er en kvinnelig somalier og en åpen transvestitt? Hva har du egentlig å tilby som skal rettferdiggjøre at leserne dine skal punge ut med en hundrelapp per måned for å lese det samme individualistiske liberale våset de kan få fra VG gratis?

Sannheten er at Lurås aldri hadde noen intensjoner om å representere de av oss som mangler representasjon blant etablert mediedekning, men snarere ønsket å aktivt forme meningene våre i en avradikaliserende retning. I dette har han mislyktes fullstendig, og det eneste som gjenstår for Resett er en langsom og uverdig død ettersom stadig færre av oss på «det ytre høyre» lar oss lure av denne avleggse svindelen. Det begynner å bli veldig klart at Resett er den første dominoen som kommer til å falle i den kontrajihadistiske triaden, og det kan ikke skje kjapt nok.

Når det gjelder den resterende triaden gjenstår det å se hvor lenge det er levedyktig for Hans Rustad å drive nyhetsorganisasjonen sin som en propagandainstants for Israel. Gitt det faktum at kristensionister er et døende folk vil jeg gjette ikke mye lenger.

Og til slutt er det skuffende, men langt fra overaskende at Rights redaktørlinje ikke har utviklet seg i noen grad i etterkant av å ha mistet støtten sin fra regjeringen. Før dette kunne man i det minste forsvart nettsiden med at det var nødvendig å holde en moderat tone for å holde på støtten for å belyse temaer som flerkulturell kriminalitet. Dette argumentet faller nå flatt. Faktum er at støtte eller ikke så hører det fortiden til at det å bare peke ut at innvandrere er mer kriminelle har noen betydelig politisk verdi. Etter 50 år med flerkultur er folk flest fullstendig klar over dette, og det etniske nordmenn trenger er lederskap og en positiv identitet å samle seg rundt for å tale sin sak, ikke en monomanisk og negativistisk besettelse av islam i en tid hvor våre problemer i overveldende grad kan spores tilbake til jødisk makt. Det er på tide å anerkjenne at Hege Storhaug til syvende og sist alltid har vært en liberal feminist som tilfeldigvis har noen uortodokse syn på islam og flerkultur og muligens er det på tide at hun gikk av med pensjon i den politiske scenen og gikk tilbake til å jobbe for Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser.

Tiden for falsk kontrajihadistisk opposisjon til den nyliberale ordenen går mot sin slutt. På tide å akseptere dette og gå videre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
18 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Resett og andre lignende kosher-sertifiserte alternativer må falle slik at folket ikke lenger fanges opp av disse og således avradikaliseres. Bra skrevet russleman!

von List
von List
Svar til  Gjallarhorn
1 år siden

Enig, men noe lignende som resett må være der uansett men driftet av ekte ns`er, nasjonalister og konservative osv da DNM ikke tiltrekker seg nok innvandringsmotstandere og flere pga for mye fokus på 2 vk, Hitler og flere da alle har blitt indoktrinert med fra barndommen av at det er ondskapen selv og dermed vanskelig å ta til seg av flere grunner. En skadelig og lite effektiv metode å samle folket på så langt. Ironisk nok så er nasjonalsosialisme blant det minst folkelige pga fremstillingen av det. Det er så vanvittig mange spredd i forskjellige organisasjoner og som følger med… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  von List
1 år siden

Årsaken til at mange ikke radikaliseres videre, er at det finnes alternativer der ute skapt for å avradikalisere og lede folk vekk fra alternativer som Motstandsbevegelsen. At disse eksisterer er på ingen måte bra, og for nasjonalsosialister bør man så absolutt ikke reklamere for disse og holde dem ved livet.

von List
von List
Svar til  Roy Vey
1 år siden

Ikke uenig, er mange såkalte lynavledere der ute(og de må det varsles om) men det er ikke den eneste årsaken. Det er en av dem, og det jeg skrev en annen. Har sikkert snakket med hundrevis av nasjonalister eller kanskje patrioter passer dem bedre gjerne men uansett så har den årsaken jeg skrev alltid vært noe så som har kommet opp for å ikke bli med i denne bevegelsen. Familie, venner og bekjente er viktig å ha, men nå er det jo sånn at de fleste har bare tatt til seg en side av 2 vk og ser på alt… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  von List
1 år siden

Ser jeg på det nasjonale miljøet er det langt flere som er nasjonalsosialister, så jeg vet ikke hva du tenker når du snakker om ikke tiltrekker. Visst tiltrekker man kanskje ikke de folk som ikke en gang tør løfte fy-fingeren mot regimet, eller de som hele tiden legger seg flat og tilpasser seg regimets stadig innsnevrede meningskorridor. Men hvorfor gi dem stemmen? Hvorfor sette dem som ledere? De vi tiltrekker er av et helt annet kaliber, og det gjør Motstandsbevegelsen langt sterkere, uansett om det skulle bli slik at man ble færre sammenlignet med kosher-alternativer. Men Motstandsbevegelsen er ingen liten… Les mer »

Holger
Holger
Svar til  Roy Vey
1 år siden

Så enig.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Ypperlig som vanlig fra Russleman! Resett, som i perioder var underholdende og delvis informativt kritisk til «styresmaktene», iallfall visse representanter for makten, og tillot skarp meningsutveksling i kommentarfeltet, har forfalt til det disse «systemkritiske» bloggene og nettstedene er og alltid har vært; kontrollert opposisjon, også kalt portvoktere. Og når «the going gets tought» kryper de for den samme makten, dvs ber om anerkjennelse og økonomisk hjelp. Patetisk er ordet!

Robert
Robert
1 år siden

Trots Document og deres elsk for Israel og kristensionisme, er Document likevel det desidert beste nettstedet i Norge for mange innvandringskritikere, mennesker som aldri vil kunne nærme seg Motstandsbevegelsen. Uansett hvor hardt dere prøver. Våre fiender har definisjonsmakten og «nazisme» vil aldri bli akseptert i Norge for majoriteten av befolkningen. Document har overraskende mange skarpe skribenter, selv om de aldri snakker om jødisk makt og innflytelse så har de mange artikler som er kritisk til homolobbyen, vold mot hvite i norsk skole, kritisk raseteori og ikke-hvit masseinnvandring, som alle er normoppløsende, anti-hvite ideologier. De har også vært overaskende gode hva… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Robert
1 år siden

Beklager, men dette er bullshit Robert. Document er hverken det «desidert beste» nettstedet i Norge for innvandringskritikere, og det heller ikke slik at det er umulig å forme majoritetens syn og få mennesker til å nærme seg nasjonalsosialismen og Motstandsbevegelsen. Det har historien vist, og det har vi erfart. Så, dette er bare tull og lukter defaitisme. Vår fiender har definisjonsmakten i dag, det stemmer, men de er på vei til å miste den. Glem ikke det. At det da finnes alternativer som villeder mange og avradikaliserer dem, er heller ikke bra på noen måte. Denne unnskyldningen jeg ofte hører… Les mer »

Robert
Robert
Svar til  Roy Vey
1 år siden

Eller så kan du snu problemstillingen og spørre deg om årsaken til at Motstandsbevegelsen ikke kommer seg videre er nettopp grunnet dets ensrettet fokus på nettopp jødespørsmålet? Marcus Hansson skriver en veldig interessant artikkel vedrørende dette på Nordfront.

https://nordfront.se/vem-ska-vi-fokusera-pa-i-framtiden

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Robert
1 år siden

Jeg mener begge ting bør fokuseres på. Årsaken og det akutte problemet. Men da også at man berører rasespørsmålet og ikke leder folk i den tro at alt blir bra bare de integreres.

J.H
J.H
Svar til  Robert
1 år siden

Har ikke sett noe til denne påstanden din om at det er ensrettet fokus på jødespørsmålet. Leser jo alt fra masseinnvandring til korona, og en masse annet. Men de tør å peke på elefanten i rommet ja.👍

von List
von List
Svar til  Robert
1 år siden

Enig med Robert her angående det med at f.eks document.no er det nettstedet som passer den «vanlige innvandringsmotstanderen» best da den svart/grå propagandaen av nasjonalsosialisme/»nazisme» som har blitt presset på europeere siden dem var barn må verst tenkelig måte. Nasjonalsosialisme som ord er ødelagt og har heller ikke fungert så langt verken her eller i nabolandene, det er jo åpenbart. Den såkalte «avnazifiseringsplanen» har dessverre høstet bra..Men igjen til document.no så er det ledet av mennesker som er kristensionister/pro-israel og fokuserer bare på symptomene og ikke årsakene som slike sider pleier. En slik nettside/nettsamfunn som document eller resett som tar… Les mer »

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  von List
1 år siden

Javisst har de klart å ødelegge mye, og de holder fortsatt på med nye prosjekter de vil male fanden av. Men det blir helt feil å gi etter. Jeg forstår ikke nasjonalsinnede som ser så mørkt på ting, vi har tross alt vind i seilene og har sett en markant forandring de seneste årene der alt flere har blitt nasjonalsosialister. Alt fra unge til gamle, industriarbeider til akademikere, osv. Så, jovisst kan det snus. Men kontrollert opposisjon blir aldri bra på noen som helst måte, det bremser utviklingen, gjør prosessen tregere. Og attpåtil når man har nasjonalsinnede som fungerer som… Les mer »

J.H
J.H
Svar til  von List
1 år siden

Nasjonalsosialister er nasjonalsosialister, selv om man kaller det noe annet. For et par år siden var det helt tabu å være nasjonalsosialist, i dag er det blitt langt bedre. Så det hjelper å kjempe på og opplyse folk om hva nasjonalsosialisme virkelig er. Men det kan hende du er i et slikt miljø som sier at nasjonalsosialisme er fy og fy? Kanskje det hadde vært mer lurt om du og andre i stedet hadde forsøkt å fortelle dem annerledes?

mia
mia
1 år siden

Hva gjelder resett og doc har jeg lenge ment at de ikke har noen vesentlig misjon. For det første endret doc.no seg betraktelig etter at det ble kjent at ABB hadde uttrykt seg der inne. Betraktelig! Jeg spurte eks vis Chr Skaug flere ganger hvorfor jeg ble sensurert. Han svarte konsekvent at det jeg måtte mene ikke var «formålstjenlig» for doc.no. Ergo blir vi sensurert, samtidig som de gir inntrykk av at ytringsfriheten skal stå sterkt. Hykleri? Hva gjelder resett forstår jeg fremdeles ikke hvilket publikum som sympatiserer med en nyhetsblogg som holder seg med en somalier og en transe… Les mer »

Espen
Espen
Svar til  mia
1 år siden

Hva tenker du med endring? Tror ikke de kommer til å vike fra jødespørsmålet. langt ifra.

trackback
3 måneder siden

[…] for et år siden skrev russleman at «Rottene flykter fra det synkende skipet Resett» og mente at avisens undergang var nær. På det tidspunktet hadde redaksjonssjef Lars Akerhaug […]