Hjem Nyheter Europa Royalistisk franskmann fiket til Macron under besøk i småby – fikk 18...

Royalistisk franskmann fiket til Macron under besøk i småby – fikk 18 måneders fengsel

0

FRANKRIKE Da Frankrikes president besøkte Tain-l’Hermitage i sydøstlige Frankrike ble han ikke så godt mottatt som han håpet. En av byens innbyggere gav bankier-presidenten en ørefik før han fikk hjelp av et stort antall livvakter.

Tirsdag besøkte Frankrikes president, den tidligere Rotschildbankieren Emmanuel Macron, en videregående skole i Tain-l’Hermitage i sydøstlige Frankrike. På stedet passet presidenten på å vise seg for allmennheten, noe som ikke ble satt pris på av alle.

I et filmklipp som ble spredt i løpet av dagen ses en ung mann fange Macrons oppmerksomhet et sekund. Etter en kort ordveksling ses den unge mannen rette en ørefik mot presidenten, før han får hjelp av flere livvakter og politi fra det militære Gendarmerie nationale.

Ifølge vitner på stedet skal mannen også ha ropt det royalistiske slagordet «Montjoije Saint-Denis!» sammen med ørefiken.

I en lynrettssak bare to dager senere ble franskmannen dømt til et og et halvt års måneders fengsel, for vold mot tjenestemann, rapporterer nettavisen Liberation.

Av disse 18 månedene må mannen sone minst fire. Samtidig mister han retten til å stemme og andre sivile rettigheter i tre år samt retten til å eie våpen i fem år. Dessuten må han søke psykiatrisk behandling samt får livstids forbud mot å jobbe for staten.

I en uttalelse sier mannen at han så rødt da han så den «lyvende presidentens ansikt» og at han ikke kunne holde ut med tanken at han skulle tillate presidenten å forsøke å verve ham som velger.

– Jeg hadde ikke kunnet se meg selv i speilet med hodet hevet hvis jeg bare hadde tatt Macron i hånden, sa mannen under rettssaken.

Samtidig sier han at handlingen var «impulsiv» og «voldelig».

– Mine ord hadde fått større gjennomslagskraft [enn ørefiken] hos Macron, [de franske] patriotene og hos De gule vestene, mener den dømte mannen.

Den egyptættede opinionsdanneren Jean Messiha, som tidligere hadde kobling til det innvandringskritiske Nasjonal samling, har kommentert hendelsen:

– Å bli angrepet av en hvit man er nå så uvanlig i Frankrike at det nesten har blitt et president-privilegium.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg