Hjem Nyheter RT blokkeres av USA

RT blokkeres av USA

 SENSUR  Den russiske Public Service-kanalen Russia Today har blitt blokkert av flere amerikanske kabelselskaper. Dette til tross for at TV-kanalen er gratis for leverandørene.

rt-banned-reddit-explanations_ny

Samtidig som USA hevder å ha «bevis» for at den syriske regjeringen har brukt kjemiske våpen og nå gjør seg klare for et militært inngrep i Syria, har amerikanske kabelselskaper blokkert Russia Today.

RTs kanalsjef, Margarita Simonyan, kommenterte sensurtiltaket på fredag: «Jeg har lenge ventet på at TV-kanalen vår skal bli blokkert i USA. Nå har det begynt. Dét er ytringsfrihet det!»

Kommentaren handler om at det amerikanske nettstedet Reddit, med over en million abonnementer, har stengt av og blokkert RT i denne uken.

Nylig fikk også den iranske engelskspråklige TV-kanalen PressTV sin Youtube-konto avstengt. Dette skal ifølge kanalen ha skjedd etter press fra den sionistiske lobbyorganisasjonen ADL.

Russia Today
Russia Today er en TV-kanal som mange sannhetssøkere i Vesten bruker for å få en alternativ tolkning og vinkling av verdenspolitiske hendelser. RT anses å være en viktig motpol til de store internasjonale sionistkontrollerte nyhetsbyråene og mediene.

Under krigen mot Libya førte Russia Today en debatt om FNs brudd på folkeretten og Natos overgrep, samtidig som man la begge sider få komme til ordet. RT presenterte en rad viktige opplysninger som majoriteten av nordiske lesere aldri fikk tilgang til. Blant annet kunne RT vise at Nato overhodet ikke var særlig presise med sine bombinger, men at de faktisk drepte sivile. Det var også RT som kunne vise at libyske kampfly ikke angrep sivile – hvilket var et av argumentene for intervensjonen mot Libya – ettersom det russiske militæret, som har overvåkning i området, ikke kunne registrere noen slike aktiviteter.

Kilde:
RT blockeras i USA