Hjem Nyheter Rudolf Hess ble myrdet

Rudolf Hess ble myrdet

TYSKLAND: Den tyske fredsmegleren Rudolf Hess ble myrdet av britiske agenter, det viser nå dokumenter som har blitt offentlige igjennom «Freedom of Information Act».

Hess-copy-640x306

Den 17. august 1987 ble nasjonalsosialisten Rudolf Hess funnet hengt. Den offisielle historien skal ha det til at Hess begikk selvmord, noe mange har stilt seg tvilende til. Nå 26 år senere har sannheten endelig kommet frem via hemmelighetsstemplede dokumenter.

Dokumentene viser at legen som behandlet Hess gav etterforskerne navnene på to britiske agenter som skulle myrde nasjonalsosialisten. Legens opplysninger ble imidlertid hysjet ned og forsvant senere. Motivet til mordet skal ha vært at britene ikke ville at Hess skulle lekke ut opplysninger om krigen.

Hess ble pågrepet av britene våren 1941 da han fløy til Storbritannia for å megle fred. Han ble siden dømt i Nürnbergprosessen til livsvarig fengsel for «planlegging av krigsangrep og brudd mot freden». I sin tale til aktoratet i Nürnberg uttalte Hess:

Jeg fikk i mange år av mitt liv lov å arbeide under den største sønn mitt folk har frembrakt i sin tusenårige historie. Selv om jeg kunne, ville jeg ikke slette denne tiden fra mitt liv. Jeg er lykkelig over å vite at jeg gjorde min plikt mot mitt folk – min plikt som tysker, som nasjonalsosialist, som en lojal tilhenger av Føreren. Jeg angrer ikke noe…

En annen som alltid har hevdet at Hess ble myrdet er hans sønn, Wolf Hess, som dessverre ikke lever i dag og derfor ikke får se mordet på sin far bli oppklart. Wolf Hess døde den 24. oktober i 2001.

https://youtu.be/ftWZgS75jDg

Kilde:

Rudolf Hess blev mördad