Hjem Nyheter Rundt 40 medlemmer av Antifa arrestert i Quebec City

Rundt 40 medlemmer av Antifa arrestert i Quebec City

CANADA På lørdag arresterte politiet i Quebec City mer enn førti medlemmer av det lokale Antifa.

Lørdag den 25. november ble det holdt en demonstrasjon mot radikal islam i den kanadiske byen Quebec City. Byen ligger i den fransktalende provinsen Quebec og har på kort tid blitt kjent i Canada for å være hjemsted for en voksende folkbevegelsen mot masseinnvandringen. Blant annet har provinsen nylig innført et forbud mot å bære niqab, hvilket har opprørt voldspøbelen Antifa.

Lørdagens demonstrasjon ble organisert av to grupperinger ved navn La Meute og Storm Alliance, som begge anser at islam og uregulert flerkultur er en trussel mot Canada. Som vanlig mobiliserte voldelige venstreekstremister til motdemonstrasjon, som fort kom fullstendig ut av kontroll.

Under demonstrasjonen opptrådte motdemonstrantene seg veldig voldsomt, og politiet så seg til slutt nødt til å gripe hardt inn for å få kontroll over de voldelige venstreekstremistene. I alt arresterte politiet mer enn førti medlemmer av Antifa og konfiskerte ulike former for våpen.

Etter demonstrasjonen skal politiet ha uttalt at demonstrantene fra blant annet La Meute oppførte seg svært bra.

— Vi hadde et godt samarbeid med La Meute. De ga tydelig uttrykk for deres intensjoner til oss og hvilken vei de skulle gå, fortalte politiets talsmann André Turcotte.

Turcotte gjorde det også klart at motdemonstrantene kom fra forskjellige venstregrupper, og at «det var tydelig at de hadde til hensikt å forstyrre La Meutes demonstrasjon».

Kilde:
Fler än 40 medlemmar av Antifa gripna i Quebec City