Hjem Nyheter Utenriks Ruset svart mann døde – BLM varsler ny bølge med gateterror

Ruset svart mann døde – BLM varsler ny bølge med gateterror

USA En mann døde i mars på sykehus av kvelning i forbindelse med en PCP-overdose. Løgnmedia og BLM anklager nå politiet for drap på grunn av en video der de tar på ham en spyttehette.

Den 23. mars mottok politiet i Rochester, New York et anrop fra Joe Prude om at hans bror Daniel Prude (41) hadde «akutte psykiske helseproblemer» og måtte tas hånd om. Mannen ble funnet spradende naken rundt i nabolaget, og skal ha oppført seg utagerende i form av banning og spytting. Idet han oppgav å være infisert med koronavirus ble han iført en spyttehette og holdt fast for at han ikke skulle spytte på betjentene, eller skade seg selv.

Prude, som var ruset på det hallusinasjonsfremkallende stoffet fenylsykloheksylpiperidin (kjent som PCP, fensyklidin eller englestøv) og kraftig nedkjølt, kastet etter hvert opp og sluttet deretter å puste. Han fikk førstehjelp på stedet før han ble ført til sykehus i ambulanse, hvor han døde 7 dager senere. Dødsårsaken ble fastslått å være oksygenmangel som følge av kvelning.

Tidligere på dagen var Prude, som kom fra Chicago, blitt kastet ut fra et tog på grunn av sin forstyrrende oppførsel og brakt inn til psykiatrisk evaluering etter å ha kommet med selvmordstrusler, før hans bror tok hånd om ham.

Mannens familie har nylig fått utlevert videoopptak fra politiets kroppskameraer. Broren karakteriserer hendelsen som en «lynsjing» og lurer på hva som skal til for at samfunnet skal skjønne at svarte må slutte å dø. Saken er blitt omtalt i løgnmedia, hvor det impliseres at mannen ble kvalt av å ha på seg spyttehetten. BLM krever nå at alle betjentene skal straffes og miste jobben, at politiet i Rochester skal miste sin finansiering og at det må vedtas en lov som forbyr politiet å respondere på anrop angående psykisk helse. Videre har de varslet ytterligere såkalte «protester» i kjølvannet av saken.

Spyttehetter er laget for å være lette å puste gjennom, og tas i bruk daglig verden over av politi, kriminalomsorg og sykehus ved behov for å forhindre personer i å spytte på andre og derved potensielt utsette dem for farlig smitte.

Mentalsykepleier Kathryn Jeanmarie, som har 25 års erfaring i yrket, forklarer i en Youtube-kommentar at det er svært vanskelig å få kontroll på en pasient som er påvirket av PCP. Pasienter som er agiterte under PCP-rus har det ofte med å kveles av egne kroppsvæsker. Hun poengterer at om politiet ikke hadde holdt mannen fast hadde han dunket hodet i asfalten. Dødsfallet skyldtes altså ikke noe politiet gjorde, hvilket man også kan høre en av ambulansearbeiderne på stedet si i videoen.

Ni personer fra Black Lives Matter er til nå pågrepet for ulike lovbrudd i forbindelse med opptøyer inne i og utenfor politistasjonen i Rochester.

Les også:
Obduksjonen bekrefter: George Floyd ble ikke kvalt til døde
FILM: Løgnene som satt USA i brann