Hjem Nyheter Russere vitner om ukrainske bombeangrep i Donbas

Russere vitner om ukrainske bombeangrep i Donbas

UKRAINAKONFLIKTEN I en reportasje vitner russere om hvordan den ukrainske hæren har bombet sivile i Donbas i flere år.

Det uavhengige amerikanske nyhetsbyrået RAIR Foundation publiserte nylig en reportasje fra innsiden av utbryterrepublikken Donbas. I reportasjen ønsker man å gi den russiske befolkningen en sjanse til å kommentere konflikten.

Flere russere som bor i området vitner om hvordan den ukrainske hæren har bombet sivile mål siden separasjonen i 2014.

– Det virker som jeg allerede i en alder av syv år forsto at det virkelig var krig. Jeg var bekymret for foreldrene mine og lillebroren min. Jeg så ham gråte, og gråt sammen med ham, sier en russisk jente.

– Akkurat nå, 2022, spør han meg: «Mamma, hva er dette?». Så jeg sier til sønnen min: «Vi bombes og må komme oss vekk herfra,» og han sier: «Og pappa?» Pappa kunne ikke rømme, han var tvungen til å forsvare sitt land, sier en russisk mor.

Russerne snakker også om det de kaller en «pågående informasjonskrig», der den vestlige verden oppfordres i media til å hjelpe ukrainere. Samtidig har ingen tatt hensyn til de russiske sivile som er rammet, forteller de.