Hjem Nyheter Russia Today i Donetsk: Den ukrainske hæren bomber sivile

Russia Today i Donetsk: Den ukrainske hæren bomber sivile

DONETSK Nyhetstjenesten Russia Today viser i en reportasje bilder fra Donetsk hvor sivile og deres hjem har blitt bombet sønder og sammen av ukrainsk artilleri.

På søndag forbød EU den russiske nyhetstjenesten Russia Todays sendinger til Europa. Ifølge EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen er Russia Today en del av Russlands «mediemaskin» mens EUs utenriksrepresentant Joseph Barell sier at Russia Today driver med «systematisk informasjonsmanipulering og desinformasjon».

En grunn til at Russia Today ble forbudt kan være at nyhetstjenesten formidler informasjon som vestmediene forsøker mørklegge, eksempelvis at den ukrainske hæren dreper sivile.

En reportasje som Russia Today har gjort handler om hvordan sivile i utbryterrepublikken Donetsk er fanget mellom to frontlinjer og blir beskutt av ukrainsk artilleri. Bildene viser omfattende ødeleggelse av sivile hjem samt fortellinger om familiemedlemmer som har dødd av bombingen.

Reportasjen forteller blant annet om en familie som brant opp av artilleriilden og en mor og datter som ble drept da de forsøkte å søke tilflukt i kjelleren. Familiemedlemmer, slektninger og andre innbyggere har blitt nødt til å brenne de døde og «begrave dem som dyr». Innbyggerne i byen har nå søkt tilflukt i en skolekjeller uten varme eller elektrisitet.