Hjem Nyheter Europa Russia Today i Donetsk: Den ukrainske hæren bomber sivile

Russia Today i Donetsk: Den ukrainske hæren bomber sivile

3

DONETSK Nyhetstjenesten Russia Today viser i en reportasje bilder fra Donetsk hvor sivile og deres hjem har blitt bombet sønder og sammen av ukrainsk artilleri.

På søndag forbød EU den russiske nyhetstjenesten Russia Todays sendinger til Europa. Ifølge EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen er Russia Today en del av Russlands «mediemaskin» mens EUs utenriksrepresentant Joseph Barell sier at Russia Today driver med «systematisk informasjonsmanipulering og desinformasjon».

En grunn til at Russia Today ble forbudt kan være at nyhetstjenesten formidler informasjon som vestmediene forsøker mørklegge, eksempelvis at den ukrainske hæren dreper sivile.

En reportasje som Russia Today har gjort handler om hvordan sivile i utbryterrepublikken Donetsk er fanget mellom to frontlinjer og blir beskutt av ukrainsk artilleri. Bildene viser omfattende ødeleggelse av sivile hjem samt fortellinger om familiemedlemmer som har dødd av bombingen.

Reportasjen forteller blant annet om en familie som brant opp av artilleriilden og en mor og datter som ble drept da de forsøkte å søke tilflukt i kjelleren. Familiemedlemmer, slektninger og andre innbyggere har blitt nødt til å brenne de døde og «begrave dem som dyr». Innbyggerne i byen har nå søkt tilflukt i en skolekjeller uten varme eller elektrisitet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 år siden

Dette blir neppe rapportert i MSM. De normies som kun følger NRK, TV2 og løgnpressen får inntrykk av at Putin er vår tids Hitler, at jøden Zelensky er en modig frihetskjemper, at verdensfreden har blitt ødelagt og bare vestlig hjelp til Ukraina, samt NATO-trusler og sanksjoner kan stoppe Russland. Sakte men sikkert oppnår Russland sine mål, selv om feil blir begått og det ikke lykkes å skjerme sivilbefolkningen, som uansett forløp og utfall lider, som alltid i en militær operasjon – eller krig om du vil.

torehund
torehund
Svar til  proverbs 26:11
1 år siden

Ja nå kan Støre og Huitfeldt være stolte over at Norsk våpenindustri fra Nammo Raufoss forsyner folkemorderne til Selenzky der barn og gamle blir drept. Det mest kvalme er sminkegriser eller såkalte «influensere» som med krokodilletårer maner om å støtte globohomo Marxist-Nato.

trackback
10 måneder siden

[…] Russia Today i Donetsk: Den ukrainske hæren bomber sivile […]