Hjem Nyheter Russisk biskop: – Hollywood har ødelagt familiene våre

Russisk biskop: – Hollywood har ødelagt familiene våre

RUSSLAND Russland sliter med lave fødselstall og lignende trender som mange land i Vesten. Nå har det jødisk-dominerte Hollywood blitt utpekt som skurken av en russisk biskop.

Biskop Jevgenij av Jekaterinburg. Foto: Alexej Bulatov

Det er ikke bare i Vesten at fødselsraten er alarmerende lav. Russland sliter også med at det fødes for få barn, noe som i hovedsak har rammet den hvite befolkningen.

Nå har en av den russisk-ortodokse kirkens høyest rangerte biskoper uttalt seg om saken, skriver RT. Ifølge biskop Jevgenij av Jekaterinburg, som leder den synodale avdelingen for religionsundervisning og katekisme i den russisk-ortodokse kirken, skyldes dette at Hollywoods kulturelle dekadanse har hatt for sterk innflytelse på landets ungdom.

– Nasjonen vår krymper. Etniske russere krymper mest av alt. Dette har særlig vært tilfelle de siste 30-40 årene. Hollywoods filmindustri jobber ikke for ingenting, sa biskopen til russiske OTV på mandag.

Biskop Jevgenij er bekymret for at den «vestlige modellen» har lykkes i Russland, noe den synkende befolkningen beviser. Han mener at Hollywood lærer at man «foreviger fattigdommen» hvis man får for mange barn, og at mange russere i dag har en oppfatning av at ett barn er mer enn nok.

Men den jødiske filmindustrien oppfordrer også til avvikende seksuelle legninger, noe han også ser på som bekymringsfullt.

Noen har akseptert ideer om kjønnsskifte og ikke-tradisjonelle forhold, som på ingen måte bidrar til et normalt liv for en person eller bevaring av livet for våre fremtidige generasjoner.

For å stoppe Hollywoods kulturelle innflytelse foreslår biskopen å innføre en aldersgrense for konsum av visse typer underholdning og medier.

– Hva er selvmord, mobbing, terrorangrep i skolen? Dette er resultatet av en svært hensynsløs spredning av aggressiv informasjon, som barn ikke har blitt beskyttet mot.

Han vil også at skolene skal innføre «familiestudier» fordi kunnskapen om hvordan man oppretter og vedlikeholder store familier har gått tapt de siste generasjonene.

Vi må snakke om denne erfaringen, og skolen er et godt sted for dette. Dette skal selvsagt gjøres av en lærer. Det er ikke noe du kan lære i en bok eller på internett, sa biskopen.

Familievennlige forslag, av den ungarske modellen

Russland har sett en forsiktig økning i fødselsraten siden 2021, med nåværende statistikk som viser 1,82 barn per kvinne. Dette kan sammenlignes med Sverige, som ifølge Statistiska centralbyrån hadde sin laveste statistikk noensinne i fjor da det ble født 1,45 barn per kvinne. For Russland er det imidlertid fortsatt godt under de 2,1 barna per kvinne som kreves for at befolkningen ikke skal synke.

For å bøte på dette foreslo Russlands president Vladimir Putin nylig reformer for å fremme betydelig befolkningsvekst de neste seks årene. Putin ønsker blant annet at staten skal hjelpe familier med mer enn tre barn med å betale ned boliglån, samt gi småbarnsfamilier ekstra skattelette basert på antall barn.

Forslaget minner om en rekke reformer som Ungarns statsminister Viktor Orban innførte i 2019, med gunstige boliglån for større barnefamilier og betydelige skattelettelser for kvinner som har født minst fire barn. Orban solgte reformene som et alternativ til masseinnvandring fra den tredje verden, noe blant annet svenske politikere har brukt for å takle problemene med en befolkningsnedgang.

Forslaget møtte massiv kritikk fra venstreliberale som følte seg truet av ideen om at flere ungarske barn ville bli født. Den daværende svenske ministeren Annika Strandhäll (S), beskrev den ungarske familiepolitikken som «30-tallet» fordi det tredje riket også innførte en rekke reformer for å stimulere barnefødsel og store familier.