Hjem Nyheter Norden Russisk media har gjort seg oppmerksom på svensk “skandale” over jødenese

Russisk media har gjort seg oppmerksom på svensk “skandale” over jødenese

MEDIA Russisk media har gjort seg oppmerksom på at en jødisk journalist i Sverige har igangsatt en klagesang over å ha fått sin nese forandret på sitt nye ID-kort.

Annika Hernroth-Rothstein.

Alternativ media gjorde seg forrige uke oppmerksom på at den jødiske journalisten Annika Henroth-Rothstein – som blant annet skriver for Jerusalem Post og Washington Examiner – dro igang en klagesang på Twitter etter å ha mottatt sitt nye ID-kort hvor nesen var kraftig forstørret. I sin klagesang skrek hun ut om antisemittisme og forsøkte å få verdens oppmerksomhet.

Nå har den statlige russiske mediakanalen RT gjort seg oppmerksom på klagesangen. De har også bemerket at den jødiske journalisten får støtte av en rekke mennesker, deriblant den jødiske advokaten Sebastian Scheiman og den israelske ambassadøren i Italia. Den sistnevnte tipser Annika om at hennes «virkelige skjønnhet vil være synlig selv på offisielle dokumenter» hvis hun søker statsborgerskap i Israel.

Mange Twitter-brukere har svart på hennes innlegg og sagt at hun overhodet ikke er alene om å ha fått tilbake ID-kort med denne typen grafisk misdannelse, men at det faktisk har vist seg å være et vanlig problem i politiets ID-kortavdeling. Hennes skrik om antisemittisme er derfor nokså latterlig.

RT nevner i sin nyhetsartikkel at Annika Hernroth-Rothstein mener den logiske forklaringen på neseforstørrelsen hennes er «nesten like fryktelig» som den påståtte neseoperasjonen, samt at hun plages over at folk uttrykker sin trøtthet over jødisk offermentalitet.

I februar 2019 ble Hernroth-Rothstein utvist fra Venezuela, mistenkt for å ha lagt nesen sin i landets affærer, med den intensjon å starte en svertekampanje mot den antisionistiske regjeringen. Dette i en periode hvor sionistenes mann Juan Guaido nylig utnevnte seg selv til landets president og således utfordrer den sittende regjering. Imidlertid har ingen regimeskifte ennå funnet sted i det søramerikanske landet.

Les også:
Russisk avis: Vi må snakke åpent om jødespørsmålet for å forstå verdenspolitikken
«Maktens ansikt»: Nytt meme med blå jøder