Hjem Nyheter Europa Russisk minister: «USA planlegger et falskt flagg-angrep»

Russisk minister: «USA planlegger et falskt flagg-angrep»

UTENRIKS Den russiske forsvarsministeren Sergey Shoigu hevder i en uttalelse tirsdag at amerikanere planlegger et «falskt flagg-angrep» mot Russland.

Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).
T.v. Sergey Shoigu. T.h. Vladimir Putin.

Tirsdag ble det holdt et forsvarsmøte i Moskva, hvor flere av Russlands militære ledere deltok.

Forsvarsminister Sergey Shoigu sa under møtet at han har kjennskap til en amerikansk plan for å fremprovosere en konflikt mellom Russland og Ukraina.

Han hevdet at amerikanske private militærforetak (PMCs) planla et kjemisk angrep i østre Ukraina. Videre fortalte han at Russland overvåker over 120 amerikanere som arbeider med ukrainske spesialstyrker i nærheten av den russiske grensen.

I løpet av helgen har containere med «uidentifiserte kjemiske komponenter» blitt fraktet til de ukrainske byene Avdeevka og Krasny Liman i Donbass-regionen, forklarte forsvarsministeren for president Vladimir Putin.

Ikke noe mer ble fortalt om opplysningene, men Shoigu gjorde det klart at det var etterretningsopplysninger som Russland overvåket nøye.

Den siste tiden har spenningen mellom den USA-ledede krigsalliansen NATO og Russland økt markant. Media i vesten har advart mot en russisk invasjon av østre Ukraina. Russland avviser dog anklagene og mener at det er NATO som provoserer dem ved å stasjonere sine tropper lenger østover.

Les også: