Hjem Nyheter Russisk romsjef bekrefter amerikansk månelanding

Russisk romsjef bekrefter amerikansk månelanding

UTENRIKS Sjefen for den russiske romfartsorganisasjonen bekreftet under en parlamentarisk høring at USA faktisk hadde landet på månen. Han sa at sovjetiske forskere hadde analysert jordprøver fra månen som amerikanske astronauter hadde delt.

Astronauten Edwin «Buzz» Aldrin på månen.
Foto: Nasa.

Det var onsdag at Jurij Borisov, sjef for den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos, ble utspurt i det russiske parlamentet. I forbindelse med dette fikk han spørsmål om de amerikanske månelandingene, som har blitt beskyldt internasjonalt av enkelte skuespillere for å være forfalsket.

Borisov hevdet imidlertid bestemt at månelandingene faktisk skjedde, skriver RT. Det viktigste beviset, ifølge romsjefen, er at NASA delte jordprøver fra månen med sovjetiske forskere.

– Ifølge ekspertuttalelser fra vårt vitenskapsakademi var månens jord virkelig fra månen, sa Borisov.

Borisovs forgjenger Dmitrij Rogozin var ifølge RT betydelig mer skeptisk til de amerikanske månelandingene. I et innlegg på Telegram i fjor skrev han at USA aldri har kunnet presentere «avgjørende bevis» for at de virkelig hadde astronauter på månen. Ifølge en meningsmåling fra 2020 deles hans skepsis av 50 prosent av russerne, som da de ble spurt om at de tror den amerikanske regjeringen forfalsket Apollo-oppdragene.