Hjem Nyheter Europa Russiske spesialstyrker stoppet syriske flyktninger på vei til Norge

Russiske spesialstyrker stoppet syriske flyktninger på vei til Norge

2

UTENRIKS 8. oktober 2019 ble tre syriske flyktninger i båt stoppet av russiske spesialstyrker i Pechenga-fjorden, på Kolahalvøya. Flyktningene hadde kurs for Norge, med Grense Jakobselv og Norge 35 kilometer unna. Saken ble kjent først nå da mennene ble fremstilt for fengsling ved distriktsretten i Pechenga 21. april i år, siktet for å ha forsøkt å komme seg ulovlig til Norge.

Foto: skjermbilde fra FSB video

Det har vært utallige forsøk fra flyktninger på å komme seg til Norge fra Russland siden flyktningbølgen slo inn over oss i 2015, med 2017 som en topp. Dette året ble 12 flyktninger stoppet av russerne; flere hadde allerede kommet seg over grensegjerdet.

Det ble brukt både helikopter og båt for å stoppe de tre syriske flyktningene som nå er fremstilt for fengsling. Det ble også avfyrt varselskudd og hele aksjonen ble filmet. Ingen flyktninger har for øvrig i nyere tid klart å ta seg til Norge sjøveien fra Russland.

Med Frp i regjering kom det i løpet av få måneder i 2015 nærmere 5 500 «asylsøkere» over grensen til Norge fra Russland. Dette kunne ha blitt unngått hvis regjeringen hadde samarbeidet med Russland og stengt grensene langt tidligere.

Igjen er norske myndigheter ikke i stand til, eller uvillige til å sikre Norges grenser. Den 16. februar 1940 lot regjeringen Storbritannia bedrive krigshandlinger mot Tyskland i såkalt nøytralt norsk territorialfarvann, hvilket ble en del av opptakten til Tysklands invasjon av Norge noen måneder senere.

Foto: Barents Observer / Google Earth

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Vår regjering består av landssvikere. Bra Russland for deres innsats med å sikre den norske grense mot rasefremmede inntrengere!

Katrine
Katrine
2 år siden

Takk, Russland. Hjelper oss mer enn vår egen regjering.