Hjem Nyheter Russland anklages for massakre i Butja

Russland anklages for massakre i Butja

6

UTENRIKS Etter den russiske tilbaketrekningen fra området nordvest for Kiev har Russland blitt anklaget for å ha myrdet sivile i Butja.

Ukrainske soldater øver i Ukraina. Foto: Public Domain.

Russland har blitt anklaget for å ha myrdet ukrainske sivile i Butja, nordvest for Kiev. Døde sivile skal ha blitt oppdaget etter at russiske tropper trakk seg ut av området 30. mars.

Ukrainske myndigheter har invitert utenlandske journalister som har blitt vist rundt i området. I en kjeller og i en grop i et skogsområde vises blant annet levninger etter personer som de russiske troppene er siktet for å ha myrdet. SVTs reporter snakker også med en kvinne som opplyser at russerne henrettet mannen hennes utenfor hjemmet deres.

At russiske styrker har myrdet sivile er noe Kreml benekter. Den ukrainske informasjonen bør man være skeptisk til, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Han mener Russland har funnet tegn på at videomateriale fra byen er manipulert, melder RT. Nøyaktig hva dette skal være er uklart.

Omstendigheter som påpekes av Kreml, og som skal tale imot at russiske tropper skal ha henrettet sivile, er for eksempel at byens ordfører dagen etter at de russiske troppene forlot byen publiserte en video der han feiret tilbaketrekningen. I filmklippet nevnes ingen krigsforbrytelser.

Selv på byens telegramkanal, hvor det ble lastet opp videoer fra ryddearbeidet, ble det ikke nevnt et eneste ord om at en massakre skal ha funnet sted, før natt til 3. april, melder Fria Tider.

Ifølge Peskov har Russland begjært diskusjon om anklagene i FNs sikkerhetsråd, men har så langt blitt blokkert av Storbritannia.

– Situasjonen er unektelig alvorlig. Vi oppfordrer verdensledere til ikke å forhaste seg med falske anklager og til å notere informasjon fra ulike kilder og i det minste lytte til våre argumenter, sa Peskov ifølge RT.

Foreløpig virker det for tidlig for utenforstående å vite nøyaktig hva som har skjedd i Butja.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Her bør det ringe en klar og tydelig varselklokke; dersom russerne står bak disse drapene, ville de ikke da ha fjernet alle spor, for ikke å la Ukraina og Zelensky høste en stor propagandagevinst? Kan det har vært sivile, utstyrt med våpen som ble utdelt av regimet? Da er de lovlig stridende og er uten beskyttelse som sivile. Og – hva har Russland å tjene på en evt. massakre? Cui bono, må vi spørre oss? Det lukter false flag lang vei, akkurat som den påståtte og falske gassingen av sivile i Syria, som skulle sverte Assad-regimet.

J.H
J.H
Svar til  proverbs 26:11
1 måned siden

Nettopp. Det lukter false flag. Og ser vi tilbake i tid er false flag operasjoner noe globalistene ofte har utført for å sverte motstanderen, så utenkelig er det ikke. De har tidligere beviselig icenesatt situasjoner og anvendt sine medier for å lage en historie de ønsker skal bevege seerne. Eksempelvis de hvite hjelmene i Midtøsten, «gassangrep», osv.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
1 måned siden

Typisk falsk flagg operasjon planlagt i England-USA, og så mye hysterisk pipp i media.

Paolo Pinkel
Paolo Pinkel
1 måned siden

1940 haben wir es in Katyn gemacht, 1945 in Preußen, wir haben es früher gemacht, wir machen es jetzt, und wenn wir nicht gestoppt werden, werden wir es weiter machen.
Mir kommt es so vor.

Viktor
Viktor
1 måned siden

Det jeg tenkte ta jeg først så bilder og hørte den rabiate og totalt upålitlige Morten Jentoft fra NRK, var følgende: Bildene beviser ingenting av det som påstås. Verken bildene av de kroppene som lå i gaten, eller av de angivelige massegravene. Det var da veldig beleilig med en «massakre» et sted med et ukrainsk landsbynavn som er så lett å huske og å uttale også for andre enn for ukrainere, i motsetning til alle de ukrainske navn som er umulige å uttale, og huske, for andre enn de innfødte. Dessuten lyder navnet som ordet for SLAKTER på engelsk!… Nå… Les mer »

trackback
1 måned siden

[…] Russland anklages for massakre i Butja […]