Hjem Nyheter Russland ber om opphør av sanksjonene mot Syria

Russland ber om opphør av sanksjonene mot Syria

0

SYRIA Den 3. juli utstedte Damaskus en appell til landets flyktninger hvor en opplyser at det nå er trygt å returnere. Få dager etter stilte Russland seg bak uttalelsen og oppfordrer det internasjonale samfunnet til å oppheve sanksjonene mot Syria.

I uttalelsen fra Russlands utenriksdepartement (MID) stiller landet seg bak den offisielle uttalelsen fra syriske myndigheter hvilket ber alle som forlot landet om å returnere hjem ettersom de fleste områder tidligere okkupert av terrorister nå har blitt befridd.

MID skriver at uttalelsen bekrefter at syriske myndigheter påtar seg ansvaret for sikkerheten til befolkningen og at viktig infrastruktur, skole og helsevesen fungerer. Russiske myndigheter understreker også at det nå er viktig at det internasjonale samfunnet – FN nevnes spesielt – bidrar til at syriske borgere kan returnere frivillig og at de ulovlige sanksjonene mot det syriske folket opphører.

Videre i uttalelsen bekreftes det at Russland vil fortsette å gi støtte til Syria ved blant annet å bidra til gjenoppbyggingen av landet samt sørge for trygge og gode forhold for returnerende flyktninger.

Uttalelsen avsluttes med krass kritikk mot de anti-syriske sanksjonene iverksatt av en rekke land og mener at de er et stort hinder for å utradere terroristtrusselen i Syria for godt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg