Hjem Nyheter Russland: Falske gassangrepfilmer fra De hvite hjelmene spres snart til media

Russland: Falske gassangrepfilmer fra De hvite hjelmene spres snart til media

UTENRIKS Russland fortsetter å dele informasjon om fremmed innblanding i Syria og hevder at de tidligere planlagte falske gassangrepfilmene nå har blitt spilt inn og skal distribueres.

Illustrasjonsbilde: Ettervirkningene av et påstått kjemisk angrep i østre Ghouta. Foto: White Helmets / Reuters
Illustrasjonsbilde: Ettervirkningene av et påstått kjemisk angrep i østre Ghouta. Foto: White Helmets / Reuters

Nordfront rapporterte for to uker siden om hvordan det russiske militæret hevder at De hvite hjelmene har iscenesatt falske dokumentarfilmer som det påstås skal vise ettervirkningene av gassangrep mot den syriske befolkningen. Hensikten er å svartmale Syrias president og gi USA og deres nærmeste allierte et påskudd for å igjen bombe Syria som «hevn» for de påståtte angrepene.

Nå rapporterer russiske RT News at de innspilte filmene distribueres og når internasjonale nyhetsbyråer natt til onsdag, norsk tid.

Flere TV-stasjoner fra Midtøsten og USA har tidligere sendt filmteam til Jisr al-Shughur i Syrias Idlib-region for å produsere filmer med hensikt å provosere en respons, sier det russiske senteret for forsoning i Syria i en uttalelse. Informasjonen kommer fra lokalbefolkningen i Jisr al-Shughur, sier Russland.

«Alt videomateriale fra den iscenesatte provokasjonen i Jisr al-Shughur skal leveres til TV-stasjonenes nyhetsavdeling, som kommer til å kringkaste dem etter at de har blitt publisert på sosiale medier», hevdes det i uttalelsen.

For å gjennomføre operasjonen ble en islamistgruppe utrustet med to store beholdere med «en klorbasert kjemikalie». Det russiske militæret sier at filmene vil inneholde scener hvor medlemmer fra De hvite hjelmene behandler påståtte ofre for hva som angis være en bombe i form av en tønne med kjemikalier. De vil påstå at tønnen ble sendt fra Damaskus.

Moskva har gjentatte ganger advart mot at falskt flagg-angrep med kjemiske våpen har blitt forberedt i Idlib, hvilket skal gi USA og deres fremste allierte et påskudd for å angripe syriske regjeringsstyrker. USA har truet Damaskus med «hevn» hvis Syria anvender kjemiske våpen i Idlib og har allerede i forveien anklaget Syrias regjering for å være ansvarlig for fremtidige angrep av denne typen.

Under møtet i FNs sikkerhetsråd som ble holdt på tirsdag sa Russlands ambassadør Vassily Nebenzya ettertrykkelig at Damaskus ikke engang har noen kjemiske våpen i sin besittelse. Alle hendelser hvor slike angrep forekommer skulle bare tjene militsen som kjemper mot Syrias regjering.

– Falskt flagg-angrepene utført av Damaskus’ motstandere, som regner med våpenstøtte fra fremmede makter, er en meget mulig realitet. Vi har ubestridelige bevis for at [et slikt] forberedes, sa Nebenzya i FNs sikkerhetsråd.