Hjem Nyheter Utenriks Russland forbereder Venezuelas hær på amerikansk invasjon

Russland forbereder Venezuelas hær på amerikansk invasjon

0

VENEZUELA Russiske instruktører befinner seg nå i Venezuela for å forberede landets hær på en mulig amerikansk invasjon.

Illustrasjonsbilde: Venezuelansk soldat kjører russisk stridsvogn, 2017.
Illustrasjonsbilde: Venezuelansk soldat kjører russisk stridsvogn, 2017.
Foto: AFP

Ifølge den russiske ambassadøren til Venezuela, Vladimir Zaemsky, er det et hundretall russiske militærfolk som under mye ståhei ble flydd til det søramerikanske landet i mars for å utdanne Venezuelas hær i forkant av en mulig amerikansk invasjon.

– Den venezuelanske regjeringen har vært preget av spent forventning siden USA gjentatte ganger truet landet med vold, sa Zaemsky til nyhetsbyrået AFP.

– I disse tider må de være sikre på at våpnene de har er funksjonsdyktige, fortsatte Zaemsky.

Ifølge ham er det altså de russiske instruktørenes oppgave å kvalitetssikre våpen og vise hvordan man mest effektivt bruker dem.

Den russiske diplomaten sa også at Russland har full rett til å befinne seg i landet ifølge en avtale som ble inngått med Venezuela i 2001. Zaemsky sier også at han helst ser en fredelig løsning på konflikten.

USAs president Donald Trump sa etter at russerne ankom at de var nødt til å forlate den latinamerikanske sosialistnasjonen, noe som hans kollega Vladimir Putin altså ikke virker å ha hørt på. USA – som åpent og ifølge noen også i det skjulte har støttet regimeskifte i Venezuela – har den siste tiden lagt mer fokus på regimeskifte i det antisionistiske Iran.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg