Hjem Nyheter Russland fordømmer israelske luftangrep mot Syria

Russland fordømmer israelske luftangrep mot Syria

1

SYRIA Russland fordømmer Israel etter angrep på sivile i Syria.

Maria Zakharova. Foto: Wikimedia.

Lørdag avfyrte israelske krigsfly flere missiler inn i den syriske provinsen Tartus. Angrepet skadet sivile og sivil infrastruktur og fordømmes nå av Russland, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

– Nok en gang må vi understreke at pågående israelske angrep på syrisk territorium er kategorisk uakseptabelt. Vi fordømmer på det sterkeste slike uansvarlige handlinger, som bryter mot Syrias suverenitet og de grunnleggende normer for internasjonal rett, og vi krever at de uvilkårlig opphører, sa talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, på mandag.

Dette er ikke første gang Russland har agert mot Israel i nyere tid. Det som antas å ha vært russiske styrker åpnet i mai ild mot israelske jetfly som bombet flere mål nær byen Masyaf, nordvest i Syria. Ifølge en rapport har noe slikt aldri skjedd før. Det var Syrias russiskproduserte S-300-batterier som åpnet ild, noe som ifølge samme rapport ikke ville vært mulig uten Russlands godkjenning.

Russland støtter Syria og Iran i Midtøsten og har nylig vist en mye mer aggressiv linje mot Israel. Siden Ukrainakonflikten, der Israel gikk mot Russland, har forholdet mellom Russland og Israel blitt stadig mer anspent, hvorpå Russland har krevd at Israel returnerer Golanhøydene til Syria og at Jerusalem ikke blir anerkjent som Israels hovedstad. I andre nylige russiske uttalelser har Israel blitt beskrevet som en anti-russisk stat.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tore Hund
Tore Hund
7 måneder siden

Israel og USA-kongressen bruker ISIS grupper i Syria som proxy for å destabilisere landet, slik de har gjort og fortsatt gjør i f.eks. Libya, Irak og Jemen.