Hjem Nyheter Russland går med på tyrkisk invasjon av Syria – for nå

Russland går med på tyrkisk invasjon av Syria – for nå

UTENRIKS Russland går med på at Tyrkia invaderer Syria for å presse tilbake kurdere – men ikke permanent, og ikke uten kontrollmekanismer.

I den russiske byen Sotji ble det på tirsdag holdt et nesten syv timer langt møte mellom Russlands president Vladimir Putin og hans tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan angående situasjonen i Syria.

Der kom de frem til at den kurdiske SDF-militsen kommer til å trekke seg til bake tre mil fra den tyrkiske grensen. Samtidig får Tyrkia rett til å befeste deler av den 32 km dype sikkerhetssonen som de har villet opprette gjennom sin invasjon. Andre deler av området kommer til å patruljeres av syriske regjeringstropper sammen med russiske, og på enkelte steder også tyrkiske tropper.

Syrias president Bashar al-Assad støtter også avtalen, som foreslås ovenfor. En grunn kan være Putins krav om at avtalen ikke skal true Syrias territoriale integritet og at all utenlandsk militær innblanding til slutt skal opphøre.

Russland var også nøye på at de mange IS-fangene som SDF holder ikke skal få rømme i kaoset av Tyrkias invasjon og kurdernes retrett.

Les også:
Sionistiske planer for Midtøsten
Yinon-planen og Stor-Israel
Israel innrømmer å ha bevæpnet rebeller i Syria
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)
Advokaten til IS-brud: IS-kalifatet er basert på staten Israel
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
Russland om USAs bombinger: minner om de alliertes terrorbombing av Dresden
Russland: «Vi vil ikke tillate flere falskt flagg-angrep i Syria»
BBC-produsent: Bildene fra «gassangrepet» i Syria var falske
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa