Hjem Nyheter Russland: «Kobling mellom terrorangrepet i Moskva og ukrainske nasjonalister bekreftet»

Russland: «Kobling mellom terrorangrepet i Moskva og ukrainske nasjonalister bekreftet»

RUSSLAND Etter terrorangrepet i Moskva har russiske myndigheter etterforsket om Ukraina var involvert. Nå hevder Kreml å ha bekreftet en kobling til «ukrainske nasjonalister».

Nikolai Patrushev, sekretær for Russlands sikkerhetsråd. Foto: Secretary of Defense, CC BY 2.0

Allerede dagen etter terrorangrepet i Moskva den 22. mars hevdet Russlands president Vladimir Putin at det var forberedt «en fluktrute» for terroristene til Ukraina. Årsaken var blant annet at fire av de mistenkte ble pågrepet mens de var på vei mot den ukrainske grensen.

I ettertid har den russiske sikkerhetstjenesten FSB og Russlands etterforskningskomité blant annet hevdet at de sikret transaksjoner til terroristene i form av kryptovaluta sendt fra Ukraina.

Nå skriver RT at Nikolaj Patrusjev, som er sekretær i det russiske sikkerhetsrådet, har bekreftet en forbindelse til «ukrainske nasjonalister», uten å spesifisere hva denne forbindelsen er. Det er også uklart hva «ukrainske nasjonalister» betyr i denne sammenhengen, ettersom til og med regjeringen til jøden Volodymyr Zelenskyj nå refereres til som «det nynazistiske regimet i Kiev».

Patrusjev lover også at alle som anses å ha deltatt i planleggingen, finansieringen og gjennomføringen av angrepet vil bli straffet.

– Gjerningsmennene, medskyldige og organisatorene bak det uhyrlig blodige terrorangrepet, og enkeltpersoner knyttet til det, uansett hvor de gjemmer seg og uansett hvor mye de forsøker å dekke over sporene sine, vil få en velfortjent straff, sa han på tirsdag da sikkerhetsrådet møttes.