Hjem Nyheter Russland øver på kyberangrep – kobler seg fra omverden

Russland øver på kyberangrep – kobler seg fra omverden

1

RUSSLAND Som en øvelse i russisk kyberforsvar kommer russiske nettoperatører til å midlertidig koble landet fra internett. Dette gjennomføres for å se hvordan landet klarer seg uten et globalt internett under en eventuell kyberkrig.

Vladimir Putin i møte med sjefen for Roskomnadzor, Alexander Zharov.

Beslutningen kom gjennom en lov om ble fattet i desember, og nå skal en test gjennomføres av Roskomnazor, Russlands motstykke til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, rapporterer Techworld.

Selve poenget med den omfattende testen er å samle informasjon og kunnskap om hvordan Russlands interne internett, Runet, takler å frikobles fra den øvrige verdens nettverk. De vil se om Runet fungerer alene og uavhengig hvis Russlands nett blir frakoblet av andre stater.

Russland har bygget sin egen versjon av DNS (Domain Name System), som er et system som forenkler adressering av datamaskiner på IP-nettverk som internett. Ved to tidligere tilfeller, i 2014 og 2018, har de testet dens funksjonalitet; denne gangen kommer Roskomnazor til å se over hvorvidt nettrafikken ut fra Russland også blir værende i landet.

Det hele er en del av Russlands langsiktige strategi for å sikre nasjonens uavhengighet hvis det skulle kreves. I følge Techworld har den nye loven også blitt godkjent av landets nettoperatører, og disse har i sin tur fått statlig støtte for å kunne modifisere og oppdatere sin infrastruktur.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Reodor Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Reodor
Reodor

Bedre føre var enn etter snar.
Heia Putin!