Hjem Nyheter Russland på vei til å forby homoscener i filmer

Russland på vei til å forby homoscener i filmer

3

RUSSLAND Den russiske «homopropagandaloven» fra 2013 synes å få selskap av en ny lov som nå i forslagsform ligger oppe for parlamentet å ta stilling til. Loven forbyr homofile relasjoner i film og på TV.

Vitaly Milonov fra partiet Forent Russland.
Foto: Duma.gov.ru (CC BY 4.0 via Wikimedia Commons)

Et lovforslag som skulle innebære en slutt på skildringen av homofile relasjoner i filmer og på TV ligger nå oppe til gransking av det russiske parlamentet, oppgir nestlederen i «Den rådgivende forsamlingens komité for familiespørsmål, kvinner og barn».

Vitaly Milonov fra det styrende partiet Forent Russland bekreftet på mandag for nyhetsbyrået RIA Novosti at loven kommer til å granskes av Statsdumaen, samt at arbeidet med lovtekstens eksakte utforming pågår.

«Den rettslige løsningen på denne situasjonen ligger akkurat rundt hjørnet», forsikret han.

Milonov, en høyprofilert parlamentsrepresentant, understreket at folk bør ha rett til å begjøre av statens tilsynsmyndigheter at man forbyr eksponering av LHBT-innhold.

«Den som ønsker det kan selv skaffe seg tilgang til slike videoer, akkurat som tilfellet er med pornografi», bemerket han og la til at det finnes et generelt krav fra allmennheten på å slippe å bli utsatt for homoseksuelle scener.

80% aksepterer ikke homorelasjoner i film og på TV

En undersøkelse presentert av Det russiske forskningssenter for folkeopinion (VtsIOM) tidligere på mandag viser at 80% av respondentene anser at det er uakseptabelt å for allmennheten vise homofile relasjoner i filmer og TV-programmer med en aldersgrense på 18 år, mens 57% av russerne oppgir at all forevisning av scener som inkluderer det de betrakter som «seksuelle avvik» skal forbys.

Overveielsen av en lovgivning mot innhold som skildrer homorelasjoner sammenfaller med en bemerkning fra et medlem av «Russlands presidentråd for sivilsamfunnet og menneskerettigheter», der han for forretningsavisen Vedomosti beskriver en katalog som han har opprettet over «toksisk innhold» på internett.

Her flagges emner som radikalfeminisme, «barnefrie» livsstiler, samt markedsføringen av homofili og dyresex.

Milonovs sterke uttalelser

Milonov, kjent for sine «inflammatoriske bemerkninger om LHBT+» fremkalte i august en reaksjon fra Russlands råd for menneskerettigheter etter at han hadde beskrevet homofile mennesker som befinnende seg på «det laveste utviklingsstadiet i dyreverdenen».

Han etterlyste i sammenhengen også «sterilisering av landets homopopulasjon, akkurat som for villkatter» – mens lederen for rådet Valery Fadeev oppfordret ham til å «vokte sin tunge» på dette området.

Russland antok i 2013 det som ofte er benevnt som en «homopropagandalov», som påbyr restriksjoner for innhold som bedømmes å spre «ikketradisjonelle seksuelle verdivurderinger blant mindreårige».

Loven har så vel innenfor landet som internasjonalt møtt kritikk for å «krenke LHBT-rettigheter».

President Vladimir Putin har dog konsekvent forsvart lovgivningen og forsikret at den «ikke har noe å gjøre med forfølgelse av individer for deres seksuelle orientering».

På spørsmål fra journalister i 2014 om sitt syn på saken, svarte den russiske lederen for eksempel:

«Jeg bryr meg ikke om en persons seksuelle orientering, og jeg kjenner selv noen som er homofile. Vi er gode venner. Jeg er ikke fordomsfull på noen måte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
7 måneder siden

Russere er rimelig «based» mht unaturlige seksuelle relasjoner og skildringer. Og gudskjelov for det! Her i vest holder vi oss med homoseksuelle og lesbiske som statsråder og underholdningsartister, yppersteprestinnen Friele har nettopp trukket sitt siste åndedrag og blitt «kanonisert», og i USA produseres filmer som «Brokeback Mountain», der et par cowboyer koser seg i telt og sovepose sammen. Jeg er ikke i tvil hvilket samfunn jeg ville ha hatt mht normalitet. Polen er også «based», selv om EU fordømmer brudd på «menneskerettigheter», aka LHBTQ.

Roger M
Roger M
7 måneder siden

Misunner Russland.

Kim Larsen
Kim Larsen
7 måneder siden

Kjekt og høre. Jeg snur meg vekk i avsky når jeg ser sånt.

Jeg har null interesse i ås se den slags.

Polen å Ungarn next  👍 

Sist endret 7 måneder siden av Kim