Hjem Nyheter Europa Russland stopper gassen til Danmark – fortsetter til rubel-betalende Østerrike

Russland stopper gassen til Danmark – fortsetter til rubel-betalende Østerrike

0

EU Onsdag stoppet Russlands gasseksport til Danmark, samtidig som Østerrike besluttet å betale for russisk gass i rubler.

Russiske rubler. Foto: Pixabay CC public domain.

Tirsdag ble det rapportert at Russland kom til å stoppe gasseksporten til Danmark onsdag, da landet ikke vil betale for russisk gass i rubler. Ifølge Danmark skal det være å bryte mot EUs sanksjoner mot Russland.

Nå skriver Russia Today at EU-landet Østerrike vil få den russiske gassen levert da landet har besluttet å betale for den i rubler.

– Vi betalte i mai i henhold til den ny betalingsmåten. Det var ingen problemer overhode, kommenterte en representant for det østerrikske olje-, naturgass- og kjemikonsernet OMV.

Den forrige måneden advarte Industriellenvereinigung, en interesseorganisasjon for den østerrikske industrien, at om den russiske gassen stoppes trues 300 000 jobber i Østerrike.

Østerrike er bare ett i rekken av land som har besluttet å importere russisk gass og dermed bryte mot EUs sanksjoner. Først ble EU tvunget til å gjøre unntak for Ungarn og Slovakia, deretter har Tyskland og Italia og nå også Østerrike besluttet seg for å betale for den russiske gassen i rubler.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg