Hjem Nyheter Europa Russland tar ut fremmedkrigere som avsløres av digitale spor

Russland tar ut fremmedkrigere som avsløres av digitale spor

3

UKRAINAKONFLIKTEN I løpet av én uke har to militære treningsleire i Ukraina blitt jevnet med jorden av russiske krysserraketter og drept opp imot 400 soldater. Disse treningsleirene har også vært tilholdssted for mange av de utenlandske fremmedkrigerne som har kommet til landet, og det viser seg nå at det er disse som mest trolig har ledet oppmerksomheten til seg.

Krigsskipet «Moskva» ved havn i Sevastopol, i Svartehavet, utstyrt med krysserraketter. Det kan ha vært dette skipet som avfyrte raketten som traff militærleiren i Ovruch. Kilde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Project_1164_Moskva_2012_G1.jpg

Søndag 13. mars ble militærleiren i Yavoriv i øst-Ukraina, nærme grensen til Polen, truffet av bortimot 30 krysserraketter, noe som førte til store ødeleggelser og mange døde og sårede. Tallene varierer fra de offisielle ukrainske som opererer med 35 døde og 135 sårede, til øyenvitner som var i leiren, som estimerer tallene til rundt 200 døde og tilsvarende antall sårede. Leiren blir normalt brukt av NATO til trening av de ukrainske militære, men har de siste ukene fungert som en rekruttskole for de utenlandske fremmedkrigerne som har kommet over grensen fra Polen.

Søndag 20. mars ble militærleiren til en ukrainsk elitestyrke i Ovruch, nord i landet på grensen til Hviterussland, truffet av en krysserrakett avfyrt fra et skip. Her er de offisielle tapstallene fra ukrainske kilder noe mer samstemte med russiske, med omtrent 100 døde, men mye av leiren ligger i ruiner og det er ventet av tallet vil stige betraktelig. Også her skal mange av de døde være utenlandske fremmedkrigere.

Britiske Daily Mail har undersøkt angrepet på leiren i Yaoriv og mener å ha funnet noe av årsaken til at denne leiren ble truffet, akkurat da (noe som da sikkert også vil gjelde for angrepet i Ovruch): fremmedkrigernes digitale spor, som telefoner, smartklokker og datamaskiner. Dette kan ha skjedd på to måter: Russland har fullstendig avlytningskontroll i hele Ukraina og kan gjennom dette også hacke seg inn på telefoner, og de har også digital kontroll over landet slik at de ser hvor de ulike apparatene er til enhver tid. Hvordan de finner frem til hvilke apparater de skal fokusere på er også todelt: de har sett utenlandske apparater konsentrert i et sensitivt område eller de har hatt etterretning på forhånd om hvem disse apparatene tilhører og kunne dermed følge disse så snart de krysset grensen. Etterretningen kan de ha skaffet seg ved overvåkning av nettet rundt vestlige militærbaser, og/eller de har hacket telefoner til personer som har stått frem offentlig som fremmedkriger. Mest trolig har Russland dataprogrammer som de forer informasjon med fortløpende og som dedikert følger disse apparatene i sanntid, og «hvor de lyser opp på skjermen så fort de blir slått på» som avisen omtaler det. Daily Mail spekulerer også i om flere av disse fremmedkrigeren faktisk er dobbeltagenter for Russland som skal ha blitt rekruttert av russisk etterretning fordi de har hatt stor kredittkortgjeld, som russerne har lovet å hjelpe med, og som infiltrerer disse gruppene.

Det er ennå ikke kjent om det er nordmenn blant de døde eller sårede.

For øvrig så har Robert Mood, tidligere generalløytnant og generalinspektør for Hæren, gått ut og nostalgisk erklært med en rest av ungdommelig hybris at hadde han vært 15 år yngre ville han reist som fremmedkriger. Man får nesten for det norske forsvarets del håpe at slikt åpenbart overmot og hovmod kan tilskrives svekkede kognitive evner i et aldrende sinn, og at denne fremvisningen av kunnskapsløshet og mangel på kompetanse ikke er et mer generelt uttrykk for tilstanden til forsvarsmakten. I flere tiår har de vestlige demokratier, inkludert Norge, «kriget» mot betydelige mer underlegne fiender, som regel skjeggete, utrente menn i sandaler og kjortel, med tilgang kun på konvensjonelle, og ofte utdaterte, våpen. Fiender vestens militære styrker tapte mot. Russlands militærmakt er noe helt annet, noe som altså ser ut til å bli en smertefull oppvåkning for mange, hvis de overlever.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

I MSM snakkes og skrives det til stadighet om hvordan russerne ikke har lykkes med sin strategi overfor Ukraina, om store tap og umotiverte soldater, osv. Mitt inntrykk er at Moskva tenker langsiktig og bedriver en utmattelseskrig, som nok vil ta tid, siden Kyiv-regimet ikke vil gi seg, og ofrer nye ukrainere i en håpløs kamp mot rasefellene fra Russland. Våpenhjelp og frivillige fra Vesten vil ikke hjelpe, tvertimot.

torehund
torehund
2 måneder siden

En kan se reporterne til NRK og TV2 i det som fremstår som desilusjonert affekt, fremlegge vrangforestillinger til det norske folk på TV. De regner all informasjon fra det korrupte Soros-støttede-Kyiv regimet som legitimt, enda det er sikre kilder som dokumenterer bevist forfalskning av hendelser, i såkalte Gay-Ops operasjoner eller falsk flagg operasjoner, som det er kjent som, der ukrainere bomber egne bygninger og skylder på russland. Russland har til nå gått varsomt frem og kun tatt ut de mest nødvendige mål, men dette er utfordrende da det ser ut som deler av det ukrainske militæret bruker sivile folk og… Les mer »