Hjem Nyheter Europa Russland tilbakeviser USAs «dødsliste»

Russland tilbakeviser USAs «dødsliste»

4

UKRAINAKONFLIKTEN «En fullstendig bløff», kaller Kreml de amerikanske opplysningene om at Russland har en spesiell «dødsliste» over mennesker i Ukraina de vil fengsle, torturere og henrette ved en invasjon av landet.

Kremls talsmann Dmitrij Peskov avviser påstanden om «dødsliste» med ukrainere.
Foto: Kremlin.ruCC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

USA anklager Russland for å ha en spesiell «liste» over ukrainere som de vil drepe eller sette i leir. Kremls talsmann Dimitrij Peskov avferder dog påstandene fullstendig og mener at det er rene bløffer og løgner skapt av USA for å svartmale Russland ytterligere.

– Forstår du at dette er en fullstendig bløff, at det er en løgn? Det er fiksjon. Det finnes ingen slik liste. Det er falskt, forklarte Peskov til en journalist fra venstreliberale CNN på mandag.

USA har anklaget den russiske regjeringen for å ha skapt «dødslister» over personer som de ved en påstått invasjon enten vil ta livet av eller sende til leir – disse anklagene har deretter blitt spredt videre av et stort antall medier i USA og EU.

Den amerikanske ambassadøren Batsheba Crocker har også sendt en brev til FN hvor det hevdes at Russland vil drepe eller skade dissidenter og minoriteter slik som såkalte LHBT-personer bosatt i Ukraina og at det «spesifikt» er snakk om et antall identifiserte ukrainske statsborgere som Russland oppfatter som en trussel og vil gjøre seg av med ved en militær okkupasjon.

Crocker hevder videre at Russland tidligere har vært involvert i «rettede drap, kidnappinger, forsvinninger og urettferdige arrestasjoner og tortur».

Fra russisk hold står man fast ved at noen slik «dødsliste» overhode ikke eksisterer og at det hele er falske nyheter og løgner som fullstendig mangler rot i virkeligheten.

De siste månedene har USA-vennlige medier også drevet frem fortellingen at Moskva forbereder seg for en veldig snar fullskala invasjon av Ukraina; også dette har Russland konsekvent fornektet, selv om de mandag kveld besluttet å gå inn militært i områder i østre Ukraina som kontrolleres av russlandsvennlige separatister.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 måneder siden

Hvis, og bare hvis Russland skulle invadere Ukraina og «ta» Kiev, er det ikke urimelig å tenke at visse øvrighetspersoner som har utmerket seg som særlig russlandshatende er «merket» for arrestasjon og evt. rettergang. Kanskje især jødene som er plassert i strategiske stillinger og er kjent som russofobe? Og – er det ikke påfallende at et land som Ukraina er styrt av jøder og globalister, og ikke av nasjonale ukrainere/russere? Men det er jo slik i mange andre land også..

Haraldsson
Haraldsson
3 måneder siden

USA og jødepressen har gang på gang kommet med løgner for å legitimere deres angrep på forskjellige land. Hver gang har det vist seg at de ikke har hatt noe bevis for sine anklager, hvilket også er blitt innrømmet i ettertid.

mia
mia
2 måneder siden

Tror ikke at Putin lar seg vippe av pinnen. Den mentalt forstyrrende Biden og hans mindre intelligente vise får Europa til å le. Det er store sprekker mellom USA og Europa nå. Putin har vel nå the upper hand.

K.I
K.I
2 måneder siden

Dette dritet har vi hørt før, bla. rett før Gulf-krigen i 1990 og invasjonen av Iraq i 2003. Gidder ikke høre på skvipet fra de store mediene om dette her, jeg bare venter og ser hva begge sidene gjør.