Hjem Nyheter Russland: USA prøver å skjule noe om terrorangrepet

Russland: USA prøver å skjule noe om terrorangrepet

RUSSLAND At USA insisterer på å bestemme fortellingen om terrorangrepet i Moskva er merkelig, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Dette fordi den russiske etterforskningen fortsatt pågår.

Kremls talsmann, Dmitrij Peskov.
Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Kort tid etter forrige ukes terrorangrep i Moskva, der 140 mennesker mistet livet, erklærte Washington at det var organisasjonen Den islamske staten som sto bak masseskytingen. De insisterte også på at Ukraina absolutt ikke hadde noe med det å gjøre.

At gjerningsmennene var radikale islamister har også blitt bekreftet av Russland, som imidlertid ikke har avvist noen mistanker mot Ukraina eller andre potensielle oppdragsgivere.

I en ny uttalelse sier også president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov at Washingtons handlinger og oppførsel etter terrorangrepet er mistenkelige. Dette fordi de ser ut til å ønske å komme den russiske etterforskningen av angrepet i forkjøpet.

– Det er mildt sagt merkelig at amerikanerne har våget å erklære ett eneste narrativ. Dette tyder i det minste på at de prøver å flytte oppmerksomheten bort fra noe, sa Peskov onsdag.

Det russiske utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova kommenterte også Washingtons trekk ved å si at det åpenbart ikke er objektivt, men prøver å «beskytte Ukraina mot fare». Men hvis Kyiv er helt uten skyld, burde Washington i stedet ha tatt til orde for en full etterforskning av hendelsen, ifølge Zakharova

– Men en ting er veldig klart: De begynte å komme med unnskyldninger for at Kiev-regimet skulle forsvare seg. Fordi alle forstår veldig godt at det rett og slett ikke finnes noe uavhengig Ukraina uten vestlig økonomisk og militær hjelp, sa Zakharova under utenriksdepartementets daglige pressemøte.