Hjem Nyheter Russland: «Vi har tatt initiativet i Ukraina»

Russland: «Vi har tatt initiativet i Ukraina»

UKRAINAKONFLIKTEN Etter en rekke suksesser på slagmarken mener det russiske forsvarsdepartementet at det har det fulle initiativet i konflikten. De siste ukene har en rekke lokalsamfunn blitt inntatt i Donbas.

Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).
T.v. Sergej Sjojgu. T.h. Vladimir Putin.

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu holdt mandag et møte med flere høytstående kommandanter i den russiske hæren. Under møtet uttalte Sjojgu at de nå har det fulle initiativet i konflikten.

Ifølge forsvarsministeren er flere lokalsamfunn i Donbass «frigjort» etter slaget om Avdijivka. Blant annet to landsbyer vest og sørvest for byen Donetsk, samt Bogdanovka utenfor Bakhmut, som russerne nå har omdøpt til sitt sovjetiske navn Artiomovsk.

– Vårt høye kamppotensial gjør at vi hele tiden kan slå til mot fienden og hindre ham i å holde forsvarslinjen, sa Shoigu under møtet.

Han roste også hæren for å ha beseiret sommerens ukrainske motoffensiv, som ble forberedt av NATO-instruktører og utført med noen av NATOs viktigste våpen.

– Våre soldater har tilbakevist myten om vestlige våpens overlegenhet, sa forsvarsministeren.

Sjojgu erklærte også at den russiske forsvarsindustrien vil gå opp et gir, mens hæren i Ukraina vil «øke intensiteten av angrep på logistikksentre og bygninger der vestlige våpen er lagret».

Både Vesten og Ukraina har begynt å spå at russerne vil bruke sitt initiativ til å sette i gang en storoffensiv i sommer. Det er nå håp om at den siste hjelpepakken fra USA , samt en ny ukrainsk mobiliseringslov kan hjelpe ukrainerne til å stå imot, ellers er det spådd en total ukrainsk kollaps under presset.