Hjem Nyheter Russland: «Vi vil ikke tillate flere falskt flagg-angrep i Syria»

Russland: «Vi vil ikke tillate flere falskt flagg-angrep i Syria»

UTENRIKS Russlands delegasjon til OPCW sa på torsdag at det er veldig viktig å unngå flere falskt flagg-angrep i Syria, og at de ikke vil tillate noen slike angrep. De presenterte også bevis som peker mot at det påståtte gassangrepet i Douma for noen uker siden i virkeligheten var et falskt flagg-angrep.

På torsdag sa Russlands delegasjon til Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen, OPCW, at de ikke vil tillate at det skjer noen flere falskt flagg-angrep i Syria. De mente også at USA ikke vil tillates å handle militært mot det krigsherjede landet.

Russland presenterte også hva deres våpeneksperter har kommet frem til etter å ha undersøkt det påståtte gassangrepet i byen Douma. Majorgeneral Igor Kirillov, sjef for Russlands kompani for beskyttelse mot atom-, biologiske- og kjemiske våpen, RKhBZ, forteller:

Russiske eksperter gjennomførte en detaljert analyse av det påståtte angrepet. To gassbeholdere, påstått kastet av regjeringsstyrker fra helikoptre, ble funnet i to leiligheter. En tom gassbeholder ble funnet i øverste etasje. Leiligheten var delvis ødelagt fra før og derfor manglet deler av taket og ytterveggen. De andre veggene hadde også pådratt seg skader.

Det er merkelig at beholderen ikke var deformert i det hele tatt, hvilket ikke riktig stemmer med et fall fra helikopter ned på et betonggulv. Beholderen har delvis beholdt sin ugjennomtrengelighet og er nesten helt uskadd, noe som er helt umulig etter et fall på rundt 2 000 meter som er syriske krigshelikoptres vanlig flynivå. Bakdelen av en ukontrollert rakett ble funnet på taket nær hullet. Ammunisjonen kan ha forårsaket hullet, men vi kan ikke utelukke at hullet har oppstått unaturlig ettersom vi fant et brekkjern ved husets trapp.

Ifølge Kirillov ble beholderen antageligvis bært inn i huset, noe som støttes av ripene som ble funnet på husets trapp. En beboer i huset holder høns i sin leilighet, og de overlevde underlig nok det påståtte gassangrepet.

Det påståtte angrepet i Douma ble tidligere i april brukt for å rettferdiggjøre et missilangrep mot Syria gjennomført av USA, Storbrittania og Frankrike. Dette bare timer før OPCW-eksperter skulle ankomme for å undersøke hvorvidt et gassangrep faktisk hadde funnet sted.